Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výsledky uplynulého dopravně bezpečnostního opatření

Jihočeský kraj - Policisté zjistili na 600 přestupků, řidiči hlavně porušovali rychlost. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V souvislosti s koncem letních prázdnin v návaznosti na nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti a jejich následků v uplynulých letech vyhlásil ve dnech 28. - 31. srpna 2014 ředitel Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje dopravně bezpečnostní opatření. Jeho cílem bylo především ovlivnit nekázeň některých účastníků silničního provozu, snížit vývoj dopravní nehodovosti na pozemních komunikacích a tím zvýšit bezpečnost a plynulost silničního provozu. Policisté se tak zaměřili hlavně na kontrolu dodržování stanovené rychlosti v obcích i mimo ně, dodržování pravidel provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a další.

Do opatření se zapojilo celkem 527 policistů dopravní, pořádkové a cizinecké policie. Zkontrolovali bezmála 3 000 vozidel a zjistili 597 dopravních přestupků. Nejvíce, tj. 185, se týkalo porušení rychlosti. U 12 řidičů policisté naměřili alkohol v dechu. Pět řidičů usedlo za volant pod vlivem návykových látek. Celkem 57 osob nepoužilo za jízdy bezpečnostní pásy, ve 3 případech to bylo nepoužití zádržného systému u dětí. Jeden přestupek zjistili policisté na železničních přejezdech. Ve dvou případech spáchali přestupek chodci, v jednom cyklista a ve dvou motocyklisté. Celkem 60 vozidel mělo nevyhovující technický stav. Dva řidiči si dovolili řídit, ačkoliv neměli řidičské oprávnění. V 9 případech vyrazili řidiči na dálnici bez dálniční známky.

Policisté opětovně upozorňují řidiče na to, že nepřiměřená rychlost stojí za velkým množstvím dopravních nehod, které končí smrtelným zraněním. Řidiči, neriskujte. Spěchat se nevyplácí. Zároveň policisté nabádají k důslednému užívání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Můžou Vám i Vašim blízkým zachránit život.

por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz

2. září 2014

vytisknout  e-mailem