Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky včerejší DBA

TEPLICE - Polovina kontrolovaných řidičů porušila platnou legislativu. 

     Včera proběhla na Teplicku dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu na komunikacích, především pak na používání bezpečnostních pásů, dodržování zákazu požívání alkoholu před jízdou a během ní a dalších předpisů stanovených platnou legislativou.
 
     V průběhu akce policisté zkontrolovali 153 vozidel a zjistili 78 případů porušení platných předpisů. Nejčastějším porušením zákona bylo nepoužití bezpečnostních pásů, připoutáno za jízdy nebylo 28 osob a ve dvou případech nebyl použit předepsaný zádržný systém. V 26 případech policisté zjistili nevyhovující technický stav kontrolovaných vozidel, dva řidiči nepředložili doklad o pojištění odpovědnosti.
 
     Policisté se zaměřili také na dodržování dohody AETR, která předepisuje například profesní způsobilost řidičů, maximální dobu řízení, délku a četnost povinných přestávek, nebo dodržování předepsané doby odpočinku a dohody ADR, která upravuje podmínky přepravy nebezpečných věcí a předmětů, pro jejichž vlastnosti (hořlavost, žíravost, výbušnost a další) může být jejich přepravou ohrožena bezpečnost osob, majetku a životního prostředí, v souvislosti s těmito předpisy zjistili dva případy nedodržení bezpečnostních přestávek a doby jízdy.
 
     Pozitivní zprávou je, že u žádného z řidičů nebyla pozitivní zkouška na alkohol ani jiné návykové látky. Policisté přestupcům udělili blokové pokuty v celkové výši 17 400 korun, sedm případů bude ve správním řízení řešit příslušný úřad.
    
 
Teplice 12. února 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem