Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vytěžili a ukradli stromy

LOUNY - Škoda činí bezmála dvacet tisíc korun... 

Lounští policisté šetří krádež stromů z lesního porostu poblíž obce Slavětín na Lounsku. Dosud neznámý pachatel či pachatelé tam vytěžili a následně odcizili několik vzrostlých stromů. Jednalo se o 13 dubů, 13 jasanů, 3 modříny, 1 borovici a 1 břízu. Způsobená škoda byla vyčíslena na 18 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli – ích pátrají.
 
Ze stánku zmizely cigarety
 
V úterý večer se násilným způsobem vloupal do prodejního stánku v objektu jednoho obchodního centra v Žatci neznámý pachatel. Poté, co se mu podařilo vniknout dovnitř, se zaměřil hlavně na cigaretové zboží v hodnotě přesahující 5 000 Kč. Celková škoda bude vyčíslena dodatečně. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže.
 
Neplatil na dceru
 
Komisař služby kriminální policie a vyšetřování stíhá 37letého muže z Lounska, který již od roku 1994, vyjma několika měsíců, neplatí výživné na svoji dceru, která se téhož roku narodila. I když mu tuto povinnost určil rozsudek Okresního soudu v Liberci, dluží k rukám matky dítěte přes padesát tisíc korun. Proto jej policejní komisař obvinil z trestného činu zanedbání povinné výživy. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu podle trestního zákoníku až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Z nakladače odcizil autobaterie
 
V minulých dnech překonal dosud neznámý pachatel oplocení areálu jedné firmy v Čeradické ulici v Žatci a jeho pozornost upoutal zaparkovaný kolový nakladač. Zaměřil se na jeho schránku, kde jsou uloženy autobaterie, a poté dvě odcizil. Svým jednáním tak způsobil škodu za 6 100 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 8. února 2012
 

vytisknout  e-mailem