Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vytloukala klín klínem a ještě podváděla

Český Krumlov – Kriminalisté oddělení hospodářské kriminality šetří podvod. 

Podezřelá 57letá žena žijící v Přerově v březnu 2007 písemně, z místa trvalého bydliště uzavřela úvěrovou smlouvu na částku 131 tisíc korun, přičemž uvedla nepravdivé údaje, a to, že ručitelem k poskytnutí tohoto spotřebitelského úvěru je její manžel žijící ve Větřní. Toto učinila bez jeho souhlasu a vědomí, čímž došlo k předstírání okolností, které nejsou v souladu se skutečným stavem věci. Poskytnutý úvěr uhradila prostřednictvím dalšího úvěru, škoda tedy nevznikla.
 
V říjnu 2007 stejným způsobem uzavřela úvěrovou smlouvu na částku 328 tisíc korun, jejímž účelem byla konsolidace předešlého. Opět coby ručitelem uvedla jejího manžela, opět bez jeho souhlasu a vědomí. Také tento poskytnutý úvěr uhradila prostřednictvím následujícího úvěru a škoda tedy nevznikla.
 
Ten uzavřela v srpnu 2008, na částku 400 tisíc korun, za stejných okolností jako předešlé. Také tento úvěr hradila prostřednictvím následujícího úvěru z února 2009. Ten byl na částku 151 tisíc korun. Další úvěr uzavřela žena v září 2009, na částku 143 tisíc korun. Jejím účelem byla konsolidace předešlého úvěru. V pravidelných splátkách však zaplatila pouze částku 53 tisíc korun a způsobila tak škodu nejméně ve výši 90 tisíc korun.
 
Téhož dne v září 2009 žena uzavřela ještě další úvěrovou smlouvu, a to na částku 341 tisíc korun, jejímž účelem byla taktéž konsolidace předešlého úvěru, také za stejných okolností jako předešlé úvěry, to znamená podvodně. V pravidelných splátkách zaplatila z tohoto úvěru pouze částku 118 tisíc korun a způsobila škodu nejméně ve výši 223 tisíc korun.
 
Celková škoda tak vyšplhala na více jak 312 tisíc korun.
 
por. Bc Michaela Svobodová, pcrckpis@mvcr.cz
11. října 2012

vytisknout  e-mailem