Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na mokré silnici to řidičům klouzalo

RYCHNOVSKO - Vytrvalý déšť zkomplikoval dopravu. 

Vytrvalý déšť zkomplikoval dopravu i na Rychnovsku. Policisté včera vyjížděli k několika dopravním nehodám se zraněním. Jedna z nich si bohužel vyžádala oběť nejvyšší.
 
Krátce po poledni vyjížděla dopravní hlídka z rychnovské Skupiny dopravních nehod k tragické události u Vamberku.

Už v 08:50 ale hlídka směřovala k první dopravní nehodě dne v Rohenici. Řidička vozu zn. Renault Megane Scenic jedoucí od Královy Lhoty dostala v obci v pravotočivé zatáčce na mokré vozovce smyk. S autem přejela vlevo mimo komunikaci, kde narazila do oplocení domu. Po nárazu šestadvacetiletou ženu záchranáři převezli na ošetření do nemocnice. Ke zranění dalších osob naštěstí nedošlo. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu, kterou policisté na místě u řidičky provedli, byla negativní. Škoda této havárie je vyčíslena na 40.000 korun.

Po zadokumentování dopravní nehody u Vamberku vyjížděli dopravní policisté na úsek mezi Kostelec nad Orlicí a Čermnou nad Orlicí. Řidič vozu zn. Škoda Octavia jedoucí k Čermné v pravotočivé zatáčce zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a na mokré vozovce dostal smyk. Ten nezvládl a na rovném úseku silnice přejel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do betonového sloupu, který přerazil. Sedmatřicetiletého řidiče záchranáři převezli se zraněním do nemocnice. Alkohol u něj policisté na místě provedenou dechovou zkouškou vyloučili. Škoda této havárie je odhadnuta na 75.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
15. října 2015

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

14.10. Kostelec nad Orlicí 

Detailní náhled

Rychnovsko

14.10. Rohenice 

Detailní náhled

Rychnovsko

14.10. Rohenice 

Detailní náhled

Rychnovsko

14.10. Kostelec nad Orlicí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem