Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výtržníci byli tři

Český Krumlov - Vyšší Brod - Koncem září loňského roku došlo na Vyšebrodsku k potyčce tří lidí - dvou mužů a ženy. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Žena (34) po předchozí slovní rozepři chytila 46letého muže za bundu a snažila se ho udeřit. Muž jí odstrčil a uštědřil jí facku do obličeje, až žena upadla na zem. Mezitím přistoupil k muži 30letý druhý muž, který v ruce držel kapesní otevírací nůž, se kterým následně před obviněným s výhrůžkou šermoval. Přitom nožem muže zasáhl do ruky a lehce ho poranil. To ve starším z mužů vzbudilo důvodnou obavu o život a zdraví. Přesto se otočil a šel k útočníkovi, který utíkal k brance u domu. Mezi tím žena vstala a se střepem z rozbité láhve od piva řízla tohoto staršího z mužů do levé nohy. Poté inkasovala další úder přes ucho, čímž jí bylo způsobeno zranění s dobou léčení a výraznějším omezením na obvyklém způsobu života nejméně 8 týdnů.
 
Žena a starší muž se tohoto jednání dopustili přesto, že rozsudkem Okresního soudu v Českém Krumlově byli (každý samostatně) v roce 2007, resp. muž v roce 2006 odsouzeni mimo jiné pro trestný čin výtržnictví, za což dostali podmínečný trest.
 
Policisté a následně kriminalisté případ prošetřili a vypracovali usnesení pro přečin nebezpečné vyhrožování u mladšího obviněného, pro přečin výtržnictví u obviněné a pro zločin ublížení na zdraví a přečin výtržnictví u obviněného 46letého muže. 
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
10. března 2011
 

vytisknout  e-mailem