Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Výtržníci v ulicích Kladna

KLADENSKO - Policisté zadrželi muže, který nereagoval na policejní výzvy. 

Kladenští policisté vyjížděli v úterý 12. srpna 2014 po dvacáté druhé hodině do Vrapické ulice v Kladně, kde mělo dojít k údajnému fyzickému napadení osob před restauračním zařízením a na místě se již nacházela hlídka městských strážníků.
 
Po příjezdu na místo policisté zjistili, že zde došlo k potyčce mezi dvěma silně podnapilými muži. Dalším šetřením bylo zjištěno, že mezi oběma muži, kteří byli značně  posilněni alkoholem docházelo pouze ke slovnímu napadání. Při šetření policejní hlídkou tohoto vzniklého incidentu, jeden z podezřelých neustále slovně urážel policisty oddělení hlídkové služby a hlasitě pokřikoval. Policisté podezřelého vyzvali, aby svého jednání zanechal. Čtyřiceti jednaletý muž na výzvy policistů nereagoval a policejní hlídku vulgárně napadal. Jelikož podezřelý ani po opakovaných výzvách neupustil od svého protiprávního jednání, byly policejní hlídkou použity donucovací prostředky hmaty, chvaty a pouta.
 
Z místa činu byl podezřelý muž eskortován policejní hlídkou na policejní služebnu v Kladně Švermov k provedení dalších úkonů. Při zákroku nedošlo k žádné újmě na zdraví a ani ke škodě na majetku. Policisté vyzvali podezřelého muže k provedení dechové zkoušky, která byla s pozitivním výsledkem1,30 promile alkoholu v dechu. Následně byl převezen a umístěn do policejní cely.
 
V současné době policisté tento případ prošetřují jako přestupek proti veřejnému pořádku, a to neuposlechnutí výzvy a rušení nočního klidu. 
 
nprap. Jana Šteinerová
tiková mluvčí
P ČR Kladno
13. srpna 2014

vytisknout  e-mailem