Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výtržník měl přes tři promile

MOST - Na ulici pořvával, napadl policistu; O víkendu zmizely dvě škodovky, třetí nájezdu zloděje odolala.  

 Na poště přišla o platební kartu, následně i o peníze

Snadnou práci měl zatím neznámý pachatel, který našel na přepážce mostecké pošty příruční kabelku, ve které se nacházely doklady a platební karta starší ženy, která ji tam v sobotu v polední době zapomněla. Lapka v ní našel i PIN k platební kartě a tak si pospíšil a z bankomatu vybral finanční hotovost. Poškozená Mostečanka krádež oznámila policii. Ta nyní po neznámém nepoctivci pátrá.


 

Výtržník měl přes tři promile, udeřil policistu

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu násilí proti úřední osobě 32letého muže z Mostu. Ten byl v pátek odpoledne kontrolován v ulici Moskevská, kde měl porušovat veřejný pořádek. Hlídka na místě zjistila, že nepřístojné chování řešili týž den v poledne už strážníci, kdy muže z místa vykázali. Protože nepředložil žádné doklady, byl převezen na policii ke zjištění totožnosti. Ve vozidle začal policisty napadat slovně a měl vyhrožovat násilím. Nakonec jednoho z nich udeřil dlaní do tváře a prsty mu škrtl přes obličej. Policista proti němu použil donucovací prostředky a muže zpacifikoval. Ke zranění osob nedošlo. U zadrženého byla provedena dechová zkouška na alkohol, která byla vyšší jak tři promile. Muž byl převezen do nemocnice na vyšetření a poté skončil v policejní cele. Za toto jednání mu hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody.


 

Policie požár šetří jako obecné ohrožení z nedbalosti

V pátek kolem 11.35 hodin bylo na lince 112 přijato oznámení o požáru výrobní haly v obci Korozluky na Mostecku. Na místo zasahovala jednotka hasičského záchranného sboru, která požár uhasila. Poté bylo provedeno ohledání místa požáru, kdy vyšetřovateli hasičského sboru a Policie ČR bylo zjištěno, že došlo pravděpodobně k  zahořením prachových částic v centrální vzduchotechnické jednotce s následným rozšířením požáru do dalších prostor haly. Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Na místě nedošlo ke zranění osob. Poškozená firma vyčíslila předběžně škodu na částku osm milionů korun.


 

V Mostě a Obrnicích zmizely škodovky, v Litvínově pokus nevyšel

Mostečtí kriminalisté šetří dva případy krádeží motorových vozidel a jeden pokus. V Mostě neznámý pachatel odcizil časně ráno v neděli zaparkovaný vůz značky Škoda Octavia černé barvy. Možná stejný lapka v noci z pátku na sobotu odvezl z Obrnic vozidlo téže značky stejného zabarvení Poškození majitelé odhadli škodu na částku 270 tisíc korun. Černou škodovku v hodnotě 200 000 korun se pokusil v noci na sobotu odcizit v litvínovské ulici neznámý zloděj. Nepodařilo se mu to.



nprap. Ludmila Světláková

Most 9. března 2015


 


 

vytisknout  e-mailem