Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výtržník napadl policisty i strážníky

MOST - V místě bydliště tropil výtržnost; Kradl písmena z Hippokratovy přísahy a další 

 Lapka vykradl čtyři auta v mosteckých ulicích

Třicetiletý muž z Mostu čelí obvinění z přečinu krádeže vloupáním. Kriminalisté Mostečana odhalili jako pachatele vloupání do čtyř osobních automobilů v mosteckých ulicích. Začátkem listopadu během jedné noci stihl v ulici ČSA, 1. Máje a V zahrádkách vykrást dvě škodovky a vůz značky VW. Do vozidel vnikal za použití násilí a odcizil CD nosiče, navigaci, nářadí, nabíječku, lékárnu a další věci. V polovině listopadu vykradl osobní vůz značky Renault, ze kterého odnesl kožený kabát, brýle a atlasy. Celkem ukradl věci v hodnotě 56 tisíc korun. Navíc všechna auta při násilném vniknutí poškodil. Policejní komisař pachatele po obvinění zadržel v policejní cele a státnímu zástupci podal podnět na vzetí do vazby. Státní zástupce pachatele nakonec propustil na svobodu, kde bude nadále vyšetřován. Odcizené věci kriminalisté již nezajistili, lapka je většinou ihned prodal neznámým osobám. Pachateli hrozí v případě odsouzení až pětiletý trest odnětí svobody.


 

Výtržníka zpacifikovali policisté spolu se strážníky

Z přečinů nebezpečného vyhrožování, násilí proti úřední osobě, vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a výtržnictví obvinil policejní komisař mostecké policie 34letého muže z Litvínova. Obviněný měl v místě bydliště koncem minulého týdne ve večerních hodinách tropit výtržnosti na místě veřejnosti přístupném. Když přišel domů v podnapilém stavu, chtěl si vzít klíče od auta a odjet. Partnerka mu v tom chtěla zabránit, tak zamkla dveře. To muže zřejmě popudilo a začal ženě vyhrožovat. Žena raději dveře otevřela a muž z bytu odešel do přízemí domu, kde začal tlouct do zdi a poštovních schránek. Rozbil i výplně plastových vstupních dveří a nic nedbal na domluvy své ženy. Nakonec agresi obrátil i proti policistům, kteří na místo výtržnictví přijeli. Agresor na ně pokřikoval, aby raději nevystupovali z auta, že nemá strach a vyhrožoval újmou na zdraví. Když jeden z policistů vystoupil, chytil ho výtečník za bundu a chtěl ho udeřit pěstí. Policisté proti němu museli nakonec použít donucovacích prostředků, i když se muž stále aktivně bránil. Během toho udeřil rukou zakročujícího strážníka, kterému poškodil dioptrické brýle a oděv. Jeden z policistů utrpěl lehké poranění ruky. Obviněný je stíhán na svobodě a za výše uvedené jednání mu hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody.


 

Kradl písmena z Hippokratovy přísahy

Mostecká policie sdělila podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci ve zkráceném přípravném řízení 48letému muži z Litvínova. Ten se procházel nočním Mostem a hledal barevné kovy, které by mohl odcizit, a poté zpeněžit ve sběrně. U mostecké nemocnice si všiml desky s měděnými písmeny. Prý nevěděl, že se jedná o Hippokratovu přísahu a začal jednotlivá písmenka z desky odtrhávat pomocí šroubováku, který měl s sebou. Lup nakonec neproměnil za peníze. Přistihla ho policejní hlídka a zadržela ho. Svým jednáním pachatel způsobil poškozené organizaci škodu ve výši 10 000 korun.


 

Poctivost je mu zřejmě cizí

Nepoctivě se zachoval 25letý muž z Mostu. Našel peněženku a nechal si ji, i když dobře věděl, komu patří. Lapka navštívil jednu mosteckou hernu. U baru si všiml sedícího muže, který se bavil se servírkou. Všiml si ovšem i peněženky, která ležela pod barovou židlí, kde muž seděl. Na nic nečekal, peněženku popadl a dal se na útěk. Poškozený muž si jednání neznámého všiml, a když si sáhl na zadní kapsu kalhot, věděl, kolik uhodilo. Vydal se ihned za zlodějem. Ten byl ale rychlejší a záhy se ztratil z dohledu pronásledujícího. Lapka pak doma podrobil peněženku prohlídce. Peníze si ponechal a portmonku údajně vyhodil z okna svého bytu. Pachatel poškozenému způsobil škodu za tisíc korun. Mostecká policie zloděje vypátrala a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělila podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Peníze lapka utratil pro svoji potřebu.


 

Auta převážející nebezpečný náklad byla bez závad

V mosteckém regionu proběhla první prosincová dopravně bezpečnostní akce. Byla zaměřena hlavně na kontrolu nákladních automobilů a přepravu nebezpečných nákladů. Policisté dopravního inspektorátu zkontrolovali celkem 56 motorových vozidel a zjistili 27 přestupků v dopravě, z nichž 22 vyřešili blokově a pět jich předali do správního řízení. Osm kamionů, které převážely nebezpečný náklad, bylo v pořádku. Dva cizinci, kteří vezli uhlí, však museli s ohledem na špatný technický stav vozidel zaplatit kauci ve výši 5 000 korun. U čtyř motoristů policie zjistila, že nejsou připoutáni. Technický stav byl nevyhovující u 14 vozidel. Krajská akce probíhala na několika stanovištích, hlavně na silnicích I. třídy.


 

Na Mikuláše přišel kapsář

Radost z mikulášské oslavy určitě neměla žena z jedné obce na Mostecku. Tam v sokolovně probíhala o víkendu odpoledne mikulášská zábava pro děti. Žena měla na rameni zavěšenou svoji kabelku a řádně si ji nehlídala. To, že byla okradena, zjistila až na druhý den ráno, když hledala peněženku. V ní měla finanční hotovost, doklady a platební karty. Celkem utrpěla škodu ve výši 3 000 korun. Případ krádeže na osobě šetří obrnická policie.


 

Kapsář zavítal i na diskotéku

Neznámý kapsář se činil i na jedné diskotéce v Mostě. Tu o víkendu navštívil jeden mladý muž z Mostu. V kapse své bundy měl uložený mobilní telefon. Oděv měl stále na sobě. Přesto po půlnoci zjistil, že mu někdo telefonní přístroj z kapsy ukradl. Poškozený krádež ohlásil mostecké policii a škodu vyčíslil na částku 4 000 korun.


 

Při nákupu na tržnici přišel o mobil

Radost z předvánočních nákupů zkazil jednomu nakupujícímu neznámý kapesní zloděj. Ten se pohyboval na tržnici v Ředhošti u Litoměřic. Vytipoval si muže z Mostu a odcizil mu nepozorovaně v nestřeženém okamžiku mobil z kapsy bundy. Poškozený na krádež přišel během nákupu, mobil ani pachatele ale nikde nenašel. Krádež oznámil mostecké policii a škodu odhadl na tři tisíce korun.


 

Z drogerie zmizely parfémy za sto tisíc

Mostecká policie šetří případ krádeže vloupáním. K němu došlo zřejmě o víkendu. Neznámý pachatel vnikl přes výlohu do prodejny parfumérie v Mostě. Tam si pak z regálů vybral různé dámské parfémy. Poškozený majitel vyčíslil způsobenou škodu na částku 100 tisíc korun. Po pachateli policie pátrá.


 

Podezřelý zneužil cizí osobní data

Policejní inspektor mostecké policie sdělil podezření ze spáchání přečinu neoprávněného nakládání s osobními údaji 27letému muži z Ústecka. Muž měl zneužít osobní údaje svého bývalého příbuzného. Na ty nechal bez vědomí poškozeného zřídit internetové připojení u jedné telefonní společnosti, které tímto způsobil škodu ve výši 2 300 korun. Proč toto učinil, policii do protokolu neuvedl.


 

Vandal poškodil dvoje dveře v panelovém domě

Případ přečinu poškození cizí věci vyšetřují policisté mosteckého obvodního oddělení. Dosud neznámý poberta tento týden v přesně nezjištěné době a neznámým předmětem rozbil vstupní dveře v panelovém domě v mostecké ulici Lipová a současně poškodil i dveře do prodejny, která se nachází v suterénu stejného domu. Majitel domu policii uvedl, že mu jednáním neznámého vandala vznikla škoda ve výši 10 tisíc korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 6. prosince 2011


 


 

vytisknout  e-mailem