Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Výtržník ničil benzinku a vyhrožoval obsluze

VSETÍNSKO: Osmatřicetiletý pachatel je obviněný ze tří trestných činů 

Huslenky - Obvinění hned ze tří přečinů si převzal od kriminalistů osmatřicetiletý muž. Uplynulé úterý (tj. 12. ledna 2010) krátce před jednou hodinou ranní přišel na benzinovou čerpací stanici v Huslenkách. S obsluhou odmítal komunikovat přes takzvané "noční okénko" a dožadoval se vstupu do samotného objektu benzínky. Když se mu nepodařilo dosáhnout svého požadavku, začal zaměstnankyni vulgárně nadávat a vyhrožovat jí. Prostor před benzinovou čerpací stanicí polil tekutinou, kterou vzal z venkovního regálu, rozbíjel výdejní stojany pohonných hmot, vyvracel odpadkové koše a ničil vitríny s vystaveným zbožím. Navíc ještě rozbil ukazatel, který udává řidičům směr nákupu pohonných hmot. 

Muž takto řádil několik minut a pak odešel. Policisté, kteří byli na místo přivolaní, muže našli přibližně až o dvě stě metrů dál. Výtržníka zadrželi a po nezbytném lékařském vyšetření ho umístili do policejní cely. K případu vyjel rovněž kriminalistický technik, který provedl podrobné ohledání místa činu a nafotil poškozené věci v prostorách před benzinovou čerpací stanicí.

Při vyšetřování policisté zjistili, že zadržený muž byl v září loňského roku odsouzen za výtržnictví. Trest jaký dostal byl nepodmíněný v délce trvání osmi měsíců. Kromě toho také nenastoupil nařízené ochranné léčení.  Po zjištění této informace a po provedení všech potřebných úkonů, byl osmatřicetiletý muž  ve večerních hodinách předán do psychiatrické léčebny. Obviněn je z přečinů výtržnictví, poškození cizí věci a nebezpečného vyhrožování. Zákon za takové jednání ukládá trest odnětí svobody až na tři roky.  

15. ledna 2010, nprap. Ludmila Brousilová

 

vytisknout  e-mailem