Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Výtržník skákal před Domem kultury po vozidle

LIBEREC - Svým nevhodným chováním na sebe upoutal pozornost 28letý muž uplynulý pátek před Domem kultury. Nyní čelí obvinění z poškození cizí věci, výtržnictví a násilí proti úřední osobě. 

O pořádné pozdvižení se uplynulý pátek 23. března 2018 postaral 28letý muž před Domem kultury v Liberci. Necelou půl hodinu před půlnocí se posilněn alkoholem rozhodl strhnout na sebe veškerou pozornost. A to se mu opravdu podařilo. Vystoupení, které před kulturním domem předvedl, nenechalo v klidu žádné kolemjdoucí, ale ani samotné návštěvníky kulturní akce, která právě uvnitř Domu kultury probíhala a bezpochyby ani policisty a strážníky. Jeho řádění v tu dobu přihlíželo hned několik osob, ve kterých jeho chování vyvolalo pobouření a obavy o bezpečnost majetku.

Muž pocházející z Jablonecka si vybral jedno ze zaparkovaných vozidel a skákal po něm. Majiteli vozidla VW Passat Variant poškodil promáčknutím přední kapotu a dále rozbil pravé zadní koncové světlo vozu. Způsobil mu tak škodu ve výši 7 tisíc korun. Tím jeho představení však nekončilo. Dále se muž rozhodl demolovat další zařízení, tentokrát udeřil uzavřenou dlaní do skleněné výplně vstupních dveří realitní kanceláře. I zde způsobil škodu, tentokrát ve výši 2 tisíce korun. Na místo  již záhy dorazila hlídka policistů z oddělení hlídkové služby. Muž však neuposlechl opakovaných a zřetelných zákonných výzev policistů, proto se velitel hlídky rozhodl mladého agresora podle zákona omezit na svobodě. Opilý muž však kladl aktivní odpor a velitele hlídky přitom fyzicky napadl, čímž mu způsobil poranění v obličeji, které si následně vyžádalo lékařské ošetření.

Agresor tak skončil na policejní služebně obvodního oddělení Liberec - Centrum. Policisté jej podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol a následně i orientačnímu testu na drogy. Dechová zkouška byla pozitivní s naměřenými hodnotami ke 2 promile a zrovna tak byl i pozitivní orientační test na přítomnost návykových látek v těle, který vykazoval pozitivní hodnoty na látky pervitin a marihuana. Výsledky obou testů mluvily za vše. Alkoholem a drogami povzbuzený muž tak skončil zbytek noci v policejní cele. Následujícího dne mu komisař Služby kriminální policie a vyšetřování sdělil obvinění, a to hned ze tří přečinů: "poškození cizí věci", "výtržnictví" a "násilí proti úřední osobě". Následně byl muž propuštěn na svobodu, neboť komisař neshledal důvody vazby. Trestní stíhání probíhá na svobodě, kdy soud může v případě pravomocného odsouzení muži uložit až čtyřletý trest odnětí svobody. 


28. 3. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem