Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výtržník skončil na služebně

LOUNY - Nyní čelí podezření ze dvou trestných činů. 

Na policejní služebně a následně i v cele předběžného zadržení skončil 18letý agresor ze Žatce, který se v Podbořanech na autobusovém nádraží pustil do potyčky se stejně starým mladíkem. V pondělí odpoledne mu na místě veřejnosti přístupném začal nadávat a vyhrožovat fyzickou újmou na zdraví. Tento incident vyústil až v nebezpečné vyhrožování se zbraní, neboť si útočník nechal od svých kompliců přinést sekeru a tou následně hrozil poškozenému, přičemž křičel, že ho zabije. Poškozenému mladíkovi se podařilo z místa uprchnout, k jeho zranění naštěstí nedošlo. Přivolaní policisté útočníka i se zbraní zadrželi, umístili do policejní cely a ve věci zahájili úkony trestního řízení. Ve středu mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření hned ze dvou trestných činů: nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu. Bude-li odsouzen, hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.

Napadení v Žatci skončilo přestupkem

Žatečtí policisté od poloviny září šetřili fyzické napadení ve Studentské ulici. Tam měl v odpoledních hodinách zaútočit 18letý mladík na stejně starého vrstevníka. Údajně kvůli neshodám na facebooku mu dal ránu pěstí do obličeje a uhodil jej kolenem. Poté mu sebral mobilní telefon, který poškozený upustil na zem. Napadený mladík utrpěl oděrky bez lékařského ošetření. V těchto dnech policisté věc postoupili městskému úřadu k projednání  jako přestupek.  

Okradený muž v Postoloprtech

Ve středu dopoledne okradly 70letého muže na Marxově náměstí v Postoloprtech dvě neznámé ženy. Přistoupily k němu, přičemž jedna z nich jej zabavila a druhá mu mezitím rozepla zip na příruční tašce, kterou měl poškozený při sobě. Z té mu následně odcizila peněženku s doklady a finanční hotovostí ve výši přes 3 000 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po zlodějkách pátrají.

Trest nedodržel, neoprávněně usedl za volant

Pouhé tři dny zbývaly do vypršení trestu zákazu řízení motorových vozidel 20letému mladíkovi ze Žatce. Přesto nevydržel a usedl za volant. Policisté jej ve středu odpoledne kontrolovali při řízení vozidla zn. Ford Focus ve Svatováclavské ulici v Žatci. Lustrací zjistili, že mladý řidič má rozhodnutím Městského úřadu Žatec vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu od 25. 4. 2013 do 25. 10. 2014. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Zranění chodkyně snad není vážné

V úterý odpoledne došlo ve Vrchlického ulici v Lounech k dopravní nehodě osobního automobilu Renault Twingo a chodkyně. Řidička (86. ročník) chtěla po zastavení více zajet k okraji komunikace, a proto se ještě rozhodla s vozidlem couvnout. Přehlédla však chodkyni (51. ročník), která přecházela z druhé strany komunikace za vozidlem. Zadní částí vozu ji srazila na zem. Poškozená utrpěla pohmožděniny dolních končetin a byla převezena rychlou záchrannou službou do nemocnice. Dechová zkouška u obou žen byla negativní. Nehoda je v dalším šetření dopravních policistů. 

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 23. října 2014

 

 

  

vytisknout  e-mailem