Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Využil otevřených dveří do bytu

JABLONEC NAD NISOU - Zloděj využil otevřených dveří do bytu, které jeden z jeho obyvatelů při odchodu zapomněl za sebou zavřít. 

Včera dopoledne v době od osmi do jedenácti hodin v Jablonci nad Nisou v ulici Nerudova dosud neznámý pachatel využil toho, že při odchodu z bytu v bytovém domě jeden z jeho obyvatel zapomněl při odchodu za sebou zavřít vstupní dveře. Těmito otevřenými dveřmi do bytu vnikl pachatel a odcizil z něj mobilní telefon a notebook s příslušenstvím – vše v celkové hodnotě 20.300,- Kč. Pachatel se tímto jednáním dopustil trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za jejichž spáchání mu v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Celý případ nyní šetří policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou.

V souvislosti s tímto případem připomínáme všem občanům, aby při odchodu ze svých obydlí (domů i bytů) byli obezřetní a důkladně tyto zabezpečili tím, že je řádně uzamknou. I nepatrná roztržitost, která může vést k tomu, že dveře do bytu zapomenete zavřít a uzamknout, může zlodějům dát šanci nepozorovaně vniknout dovnitř a následně ukradnout vše, co jim přijde pod ruku.


6. 4. 2016
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem