Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Využil příležitosti

TEPLICE - Žena nezamkla auto, zloděj ji připravil o kabelku; Úvěr nesplácí a další zprávy.  

Využil příležitosti  
     Bílinští policisté dopadli zloděje, který začátkem prosince vykradl ve městě auto. Podezřelý využil okamžiku, kdy poškozená na několik minut opustila vozidlo, které nezamkla a odcizil jí kabelku s peněženkou, osobními doklady a dvěma mobilními telefony.
     Šestadvacetiletý muž, který se do křížku se zákonem nedostal poprvé a v minulosti už byl za majetkovou trestnou činnost odsouzen, si převzal sdělení podezření z přečinu krádeže, za který ho může soudce poslat až na tři roky za mříže.
  
Úvěr nesplácí
     Ze spáchání přečinu úvěrového podvodu se bude zodpovídat 19letá dívka, která podváděla při uzavření smlouvy o půjčce. V Teplicích uzavřela s poškozenou společností smlouvu o spotřebitelském úvěru na úhradu kupní ceny zboží v hodnotě přes 25 tisíc korun, v žádosti však uvedla nepravdivé údaje o zaměstnavateli a výši příjmu. Smluvně stanovené splátky navíc vůbec nehradí, v případě odsouzení jí hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Hrozí mu dva roky
      Po několikaměsíčním vyšetřování byl dopaden muž, který v srpnu v Oseku okradl mladou dívku. Tehdy jednadvacetiletý muž odcizil v nestřeženém okamžiku z volně odložené kabelky v restauraci mobilní telefon v hodnotě sedm tisíc korun. Nyní byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže, za který může strávit až dva roky za mřížemi.
 
Zajímala ho měď a železo
     Až tříleté vězení hrozí 26letému muži, kterému včera duchcovští policisté sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Podle zjištěných důkazů začátkem února vnikl na pozemek firmy, kde
z vnější strany stavební buňky odcizil několik desítek metrů prodlužovacího kabelu v hodnotě přes tři tisíce korun.
     O dva dny později vnikl na zahradu u rodinného domu v Duchcově, kde odcizil lešenářské trubky, které odvezl do sběrny. Neváhal se dokonce na místo činu vrátit, aby si odvezl další železo, byl ale vyrušen svědkem a utekl s prázdnou.
 
 
Teplice, 12. 2. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem