Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Využila důvěřivosti

Jindřichův Hradec - Přišla o svoje úspory. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Osvědčený scénář použila pro páchání trestné činnosti neznámá žena. Ta se v pátek ráno, pod záminkou vrácení přeplatku z domovní daně, dostala do rodinného domku v jedné obci na Třeboňsku. Sedmaosmdesátiletá seniorka jí uvěřila, do domu mladou ženu pustila a navíc, z důvodu rozměnění peněz, jí i ukázala, kde má své úspory uložené. Pro podvodnici tak už nebyl velký problém využít nepozornosti majitelky domu a naspořené peníze jí odcizit. Během pár minut tak poškozená seniorka přišla o 120 tisíc korun.

Třeboňští policisté, kteří se případem krádeže usilovně zabývají, v souvislosti s uvedeným případem pátrají po mladé asi třicetileté ženě, vysoké, štíhlé postavy. Blondýna hovořila česky a bez přízvuku.

Policisté znovu připomínají všem občanům, zejména pak seniorům, kteří patří do okruhu nejvíce ohrožených osob, aby byli skutečně opatrní. Nepřechovávejte  doma větší množství peněz v hotovosti, šperky ani jiné cennnosti. Buďte mimořádně ostražití a do svého domu či bytu nepouštějte neznámé osoby. Nevěřte ani nabídkám výhodných koupí či pochybným výhrám. Pokud se kdosi dožaduje vstupu do vašeho příbytku nebo postřehnete pohyb podezřelých osob v okolí vašeho bydliště nebojte se okamžitě kontaktovat Policii ČR.

vytisknout  e-mailem