Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Využili příležitosti ke krádežím

Bruntál- majitelé chaty přišli o zahradní techniku, z vozidla odcizili firemnní doklady a další případy  

Z chaty si odnesl i sadu příborů
V obci Nové Heřminovy využil dosud neznámý pachatel nepřítomnosti majitelů rekreační chaty.
V průběhu doby od 15.9. 2011 do 9.11.2011 vypáčil celodřevěné dveře vedoucí na verandu domu. Z verandy odcizil dvě sekačky na trávu a motorovou pilu v celkové hodnotě okolo 15 tisíc Kč.  
Tahle kořist však pachateli nestačila, tak pokračoval a vypáčil i dveře vedoucí do obytné části chaty. Po prohledání místností si nakonec odnesl jednu láhev alkoholického nápoje a sadu nerez příborů.
Majitelům však způsobil i větší škodu poškozením zařízení a to v celkové výši okolo 4 tisíc Kč.   
 
Přišel o firemní doklady
O možném riziku ponechání si svých věcí bez dohledu, třeba jen na velmi krátkou dobu a v zajištěném vozidle, se přesvědčil podnikatel z Bruntálska. Dne 9.11.2011 v Rýmařově na ulici Hornoměstské stačilo pachateli 20 minut, aby si po rozbití trojúhelníkového skla na zadních dveří u vozidla Škoda Forman odnesl volně odloženou černou aktovku s dokumentací firmy. Celkově vznikla majiteli škoda za více jak 5 tisíc Kč.   
 
Kradl měděné okapy
Šetřením byl zjištěn pachatel  
Dne 9.11.2011 bylo sděleno podezření z přečinu krádeže 21letému mladíkovi z Hornobenešovska. Ten měl v době od 20.9.2011 do 23.9.2011 v nočních hodinách v Horním Benešově z budovy bývalé prodejny stavebního materiálu a následně i z místního kostela a z budovy fary na ulici Školní odcizit 4 kusy měděných spojovacích kolen a okolo 30m měděných okapových svodů v celkové hodnotě přesahující 14 tisíc Kč. 
 
Poškodil fasádu domu
V těchto dnech došlo na základě zjištěných skutečností k překvalifikování případu z přestupku na majetku na přečin Poškození cizí věci.  
Koncem měsíce října neznámý pachatel poškodil, pravděpodobně za použití kaneme, v obci Staré Město na třech místech fasádu přístavby rodinného domu. Celková škoda byla firmou provádějící opravu dodatečně vyčíslena na 10 509 Kč. 
 
 
komisař por. Ing. Křištofová Ivana
za 9.11.2011 

vytisknout  e-mailem