Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyvázli jen s lehkým zraněním

DĚČÍN - Ze sobotní nehody si odnese následky ... 

Zradily ho schopnosti
 
DĚČÍN – Ve čtyři hodiny ráno v sobotu dvacátého října se Teplickou ulicí v děčínském Bynově rozezněl zvuk mačkaných plechů. Třiadvacetiletý muž v důsledku požití alkoholu nezvládl řízení vozu, do něhož v časných ranních hodinách sedl a vydal se i se svým spolujezdcem na ranní cestu Děčínem. Jeho schopnosti ho zradily v úseku přechodu pro chodce v blízkosti speciální základní školy ve směru na Jílové, kde s vozidlem narazil do kamenné zídky a následně i do kovového zábradlí. Přivolaná hlídka policie oba účastníky dopravní kolize převezla k ošetření do místní nemocnice a policisté z dopravního inspektorátu nehodu začali zpracovávat.  Jaké následky si řidič odnese z tohoto nepříjemného střetu ukáže čas. Pod policejním drobnohledem lze už teď vidět přečin ohrožení pod vlivem návykové látky a porušení pravidel silničního provozu.
 
Lákaly ho chalupy
 
ČESKÁ KAMENICE/KRÁSNÁ LÍPA - Vzhlédl se ve vykrádání  rekreačních objektů, kam se v období od loňského října  do současného srpna vloupával. Jeho návštěvy rekreačních chat a chalup se odehrávaly především v České Kamenici, nicméně zavítal i do Krásné Lípy. Svou nekalou „živností“ způsobil majitelům nemovitostí škodu přesahující sto padesát šest tisíc korun českých. S sebou si odnesl kromě jiného i pracovní nářadí, uskladněné chalupáři, stan či spacák a neposlední řadě i potraviny s alkoholem. Čtyřiadvacátého září letošního roku se policistům podařilo nezvaného chmatáka zadržet a obvinit. Soudce na chyceného padoucha uvalil vazbu, a tak byl před několika dny předán do vazební věznice v Teplicích. Na jeho trestním kontě mu tak přibudou vroubky v podobě přečinu krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.
 
Okradený cestující
 
DĚČÍN – Jeden ze zákazníků cestující vlakem v neděli jednadvacátého října v podvečer se dočkal během své cesty napříč Evropou nemilého překvapení. Z odloženého zavazadla, které si uložil na počátku cesty do polic nad sedadlem nad sebou, mu během cesty po českém území nezůstalo nic. Taška s osobními věcmi, doklady a finanční hotovostí zmizela někde mezi Berlínem a Děčínem. Případ krádeže ohlásil poškozený cizinec na oddělení železniční policie v Děčíně. Ti si k sepsání trestního oznámení museli přizvat i překladatele. Zda-li se jedná o přečin krádeže, zjišťují děčínští policisté z nádraží.
 
Kam se poděly ?
 
RUMBURK – Ve středu sedmnáctého října letošního roku učinil na rumburské policejní oddělení oznámení majitel bankovního účtu, z něhož se mu už od konce dubna mají ztrácet peníze. Vzhledem k tomu, že svou kartu poškozený oznamovatel nikomu nezapůjčil, obrátil se pro pomoc na místí strážce zákona. Během inkriminované doby mu z účtu prostřednictvím výběrů z bankomatu zmizlo již na padesát tisíc korun. Všechny okolnosti podivného odchodu peněz z účtu již v tuto chvíli podrobně zkoumají tamní policisté. V případě, že se naplní podezření z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, může bt ve hře až dvouletá ztráta svobody.
 
 
Děčín, 22. října 2012
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
Tel.: 974 432 207, 724 156 293
E-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem