Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyžádání videozáznamu z dopravní kontroly

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

ŽÁDOST:

… o poskytnutí informace spočívající v záznamu pořizovaném dne 24. ledna 2024 v obci Černčice v ulici Husova u domu č.p. 277 hlídkou Policie České republiky ve složení pprap. Pavla Kokošky a prap. Marka Jindry, a to včetně zvukové stopy a po celou dobu, kdy zde bylo touto hlídkou zastaveno vozidlo s reg.zn. 9U9 4037. Pro snazší dohledání záznamu doplňuji, že šlo o čas cca po druhé hodině odpolední.“

ODPOVĚĎ:

Policie České republiky jako povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. žádost posoudila a k požadovaným informacím sděluje následující:

Dne 1. února 2024 bylo přestupkové jednání týkající se konkrétně osoby žadatele společně s kompletním spisovým materiálem, a to včetně pořízeného videozáznamu z kamery policejní hlídky zařazené na oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje oznámeno na Městský úřad Louny, Mírové nám. 35, 440 01 Louny, který je příslušným správním orgánem k projednání daného přestupku. Zároveň Vás povinný subjekt informuje, že dle čl. 13 pokynu policejního prezidenta č. 89/2021 ze dne 12. května 2021, o pořizování obrazových, zvukových nebo kombinovaných záznamu se výmaz záznamu z technického dokumentačního prostředku, potažmo kamery provádí nejpozději do 30 dnů od uložení. Z toho vyplývá, že povinný subjekt již požadovaný videozáznam nemá v držení, a nelze jej tak poskytnout.       

por. Bc. Pavla Mašínová, 14. 6. 2024    

vytisknout  e-mailem