Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výzva svědkům a účastníkovi dopravní nehody

České Budějovice – Kolize osobního vozidla a zrakově postiženého chodce. 

Českobudějovičtí dopravní policisté ze Skupiny dopravních nehod žádají účastníka nehody a případné svědky, aby je kontaktovali na Územním odboru České Budějovice, Dopravní inspektorát, Skupina dopravních nehod, Plavská 2, telefon 974 226 588 nebo přímo na lince 158.

 

K dopravní nehodě došlo v době okolo půl druhé hodiny odpolední dne 21. listopadu 2017 v ulici Staroměstská, na přechodu pro chodce od Mariánského náměstí k restauraci Perla, v Českých Budějovicích. V uvedeném směru přecházel zrakově postižený muž, který měl v pravé ruce slepeckou hůl a na sobě modro-zeleno-oranžovou bundu. V uvedené době došlo ke kolizi s nezjištěným automobilem tmavé barvy. Následkem toho došlo ke zranění chodce. Řidič vozu po kolizi vystoupil a s mužem komunikoval. Událost však dále neřešil, neoznámil a z místa následně odjel.

 

K objektivnímu posouzení všech skutečností této události tímto vyzýváme uvedeného řidiče vozidla, aby se přihlásil českobudějovickým dopravním policistům a podal ve věci vysvětlení na výše uvedených kontaktech.

 

Zároveň žádáme každého, kdo by mohl k totožnosti tohoto dosud neustanoveného řidiče, bližší identifikaci jeho vozidla, potažmo ke skutkovému ději uvedené události poskytnout jakékoliv další důvodné informace, aby tak učinil na výše uvedených kontaktech, případně policejní lince číslo 158. Děkujeme.

 

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz 

2. prosince 2017

 

vytisknout  e-mailem