Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Výzva svědkům dopravní nehody

ČESKOLIPSKO - Policisté hledají cyklistu, který odešel z místa dopravní nehody v obci Dubnice. 

V pátek 15. srpna se deset minut po čtrnácté hodině v obci Dubnice na silnici třetí třídy č. 27241 stala dopravní nehoda. Řidič s vozidlem zn. Mazda 323 při projíždění levotočivé zatáčky střetl s protijedoucím motocyklem zn. Yamaha XJR 1300. Vozidlo Mazda po tomto střetu ještě narazilo do zadní části jízdního kola zn. Apache, na kterém jel cyklista ve stejném směru jízdy jako vůz. Při nehodě motocyklista utrpěl těžké zranění, se kterým byl z místa události transportován Leteckou záchrannou službou Libereckého kraje do Krajské nemocnice v Liberci. Řidič vozidla a cyklista zranění neutrpěli. U obou policisté na místě provedli dechové zkoušky, jejichž výsledky byly negativní. To, zda i motocyklista neřídil pod vlivem alkoholu, určí až výsledek nařízeného odběru jeho krve v nemocnici.
 
Na základě dosud provedeného šetření bylo zjištěno, že v době uvedené dopravní nehody se na jejím místě nacházel ještě dosud neustanovený cyklista, který jel na jízdním kole směrem na Stráž nad Nisou. Ten údajně po nehodě z jízdního kola sesedl a z místa odešel. Jeho svědectví je pro policisty velmi důležité pro objasnění všech okolností dopravní nehody.
    
Z tohoto důvodu policisté z Dopravního inspektorátu v České Lípě žádají výše uvedeného dosud neustanoveného cyklistu a další případné svědky celé události, aby se přihlásili na bezplatné lince 158.
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
19. srpna 2014
  

vytisknout  e-mailem