Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Výzva svědkům dopravní nehody

JABLONEC NAD NISOU - Na přechodu pro chodce u lékárny v ulici U Kostela se včera odpoledne stala dopravní nehoda, při které byla sražena nezletilá chodkyně. 

V pondělí 21. října se v 15.25 hodin stala na přechodu pro chodce u lékárny v ulici U Kostela v Jablonci nad Nisou dopravní nehoda. Ve směru od ulice Arbesova k ulici Palackého jel dosud nezjištěný řidič s blíže neustanoveným vozidlem černé barvy. Na uvedeném přechodu mu do jízdní dráhy vstoupila nezletilá chodkyně, do které narazil. Na základě dosud provedeného šetření bylo zjištěno, že chodkyně před samotným přecházením šla ve stejném směru jako jel řidič, a to při pravém okraji vozovky v místě, kde k chůzi měla užít chodníku. Následně bez řádného rozhlédnutí začala přecházet vozovku bezprostředně před blížícím se vozidlem. Po nárazu řidič zastavil, kdy mu dívka sdělila, že je v pořádku a z místa nehody utekla. Následně z místa nehody odjel i řidič, aniž by splnil povinnosti mu dané zákonem. Nezletilá chodkyně celou věc řekla doma rodičům a ti dodatečně událost oznámili na Policii ČR. V souvislosti s dopravní nehodou došlo k lehkému zranění chodkyně s předběžnou dobou léčení do jednoho týdne.
 
Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou žádají případné svědky události, aby se přihlásili na tel. č. 974 474 254 nebo na bezplatné lince 158. Pro policisty jsou především důležité informace, které by vedly ke zjištění totožnosti neznámého řidiče a jeho vozidla černé barvy, se kterým z místa nehody odjel a věc neoznámil.
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
22. října 2013
Odkazy do noveho okna

DN chodec 1

DN chodec 1 

Detailní náhled

DN chodec 2

DN chodec 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem