Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Výzva svědkům dopravní nehody

JABLONEC NAD NISOU - Včera dopoledne se v křižovatce ulic Rýnovická a 28. října stala dopravní nehoda, při které došlo ke střetu autobusu a osobního automobilu. 

Ve čtvrtek 9. ledna se dopoledne dvanáct minut po deváté hodině stala v Jablonci nad Nisou v křižovatce ulic Rýnovická a 28. října dopravní nehoda, při které došlo ke střetu autobusu a osobního automobilu.
 
Řidič s autobusem MHD jel ulicí 28. října ve směru do centra města a v křižovatce s ulicí Rýnovická nezastavil na pokyn dopravní značky „Stůj, dej přednost v jízdě!“ a dostatečně se nepřesvědčil, zda může vjet na hlavní komunikaci. Následně při odbočování vpravo vlivem částečného přejetí do protisměru narazil levým předním rohem do vozidla zn. Škoda Octavia. Toto vozidlo bylo nárazem odhozeno do opěrné zdi oplocení domu. Řidič vozidla vlivem jeho poškození zůstal uvnitř zaklíněný a musel být vyproštěn posádkou Hasičského záchranného sboru. Následně byl z místa nehody převezen Zdravotnickou záchrannou službou na ošetření do nemocnice. Rozsah jeho zranění a doba léčení jsou předmětem dalšího šetření. Řidič autobusu a nikdo z cestujících zraněn nebyl. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky. Předběžná výše způsobené škody činí částku 185.000,- Kč.
 
Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou žádají případné svědky celé události, aby se přihlásili na tel. 974 474 254 nebo na bezplatné lince 158. Občané mohou policisty kontaktovat také písemně prostřednictvím e-mailujn.di.podatelna@pcr.cz .
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
10. ledna 2014
 
Odkazy do noveho okna

DN bus 1

DN bus 1 

Detailní náhled

DN bus 2

DN bus 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem