Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Výzva svědkům dopravní nehody

LIBEREC – Dopravní policisté vyšetřují nehodu, která se stala v centru města. 

Ve středu 13. září v 16:00 hodin řídil v centru města Liberce po Londýnské ulici, své vozidlo Toyota RAV 4, 63letý muž z Pardubicka. Ve směru jízdy od kruhového objezdu před benzinovou čerpací stanicí Prim k ulici Oblouková, nedaleko prodejny Euro Car Vik, vjel dosud neustanovený řidič většího černého vozidla nezjištěné značky a typu do protisměru, kde ohrozil řidiče Toyoty. Ten, aby se vyhnul střetu, byl nucen strhnout řízení, kdy najel do betonového obrubníku, čímž došlo k poškození spodní části vozidla Toyota. Dosud blíže neustanovené černé vozidlo z místa dopravní nehody odjelo, čímž se řidič uvedeného vozu dopustil porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích, a je tak podezřelý ze spáchání přestupku podle zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Dopravní nehoda si naštěstí nevyžádala újmu na životě či zdraví osob. Prozatímní výše škody byla odhadnuta na částku 30 tisíc korun.
Na místo dopravní nehody kromě policistů byli přivoláni také hasiči, kteří zde provedli likvidaci unikajících provozních kapalin.

Policisté z Dopravního inspektorátu v Liberci touto cestou žádají veřejnost a případné svědky této události, aby se obrátili na linku 158, případně na telefonní číslo 974 466 570 nebo se dostavili osobně na Dopravní inspektorát v Liberci.
Veškeré informace k osobě řidiče a černého vozidla na místě dopravní nehody, mohou dopravním policistům dopomoci k objasnění nehodového děje, příčině a jejímu vzniku.

 

14. 09. 2017
por. Bc. Robovský Vojtěch
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem