Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Výzva svědkům dopravní nehody v Desné

JABLONECKO - Včera se krátce po osmnácté hodině stala v Desné v Jizerských horách dopravní nehoda, při které havaroval cyklista. Policisté hledají svědky. 

Ve čtvrtek 18. září se sedm minut po osmnácté hodině stala na silnici první třídy č. 10 v Desné v Jizerských horách dopravní nehoda. 39letý cyklista jel na svém jízdním kole zn. Cube Atention ulicí Krkonošská ve směru od Harrachova na Tanvald, kde mu údajně nedal přednost v jízdě dosud nezjištěný řidič s neustanoveným vozidlem, který do hlavní ulice vyjížděl z místní komunikace ulice Krátká a dále pokračoval bez zastavení směrem na Tanvald. Údajně vlivem tohoto nedání přednosti v jízdě došlo k tomu, že cyklista musel začít více brzdit, přičemž pravděpodobně použil přední brzdu, přední kolo se zablokovalo a cyklista přepadl přes řidítka na vozovku. Ke střetu s uvedeným vozidlem nedošlo. Cyklista, který neměl na hlavě ochrannou přilbu, při pádu utrpěl zranění, se kterým byl letecky transportován do liberecké nemocnice. Charakter zranění a délka jeho léčení jsou předmětem dalšího šetření. Vzhledem k charakteru zranění nebyla na místě události provedena u cyklisty dechová zkouška na alkohol. Ke zjištění této skutečnost byl nařízen v nemocnici odběr krve.
 
Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou žádají případné svědky celé události, aby se přihlásili na tel. 974 474 254 nebo na bezplatné lince 158. Občané mohou policisty kontaktovat také písemně prostřednictvím e-mailu  jn.di.podatelna@pcr.cz .
 

nprap. Dagmar Sochorová, 19. září 2014

 

Odkazy do noveho okna

DN cyklista 1

DN cyklista 1 

Detailní náhled

DN cyklista 2

DN cyklista 2 

Detailní náhled

DN cyklista 3

DN cyklista 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem