Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výzva svědkům dopravních nehod

České Budějovice - Viděli jste nehodu? Ozvěte se policistům. 

Českobudějovičtí dopravní policisté žádají širokou veřejnost o pomoc při objasnění několika dopravních nehod, které se staly na území našeho kraje v uplynulé době.

Dne 23. srpna 2019 v době od 16:30 hodin do dne 26. srpna do 10:00 hodin v ulici Staroměstská u č.p. 16 v Českých Budějovicích jel nezjištěný řidič s dosud nezjištěným vozidlem, kdy došlo ke střetu tohoto vozidla s oplocením areálu Mateřské školy Staroměstská 16, České Budějovice.  Hmotná škoda na oplocení areálu byla odhadnuta na částku 10 000 korun. Poté z místa nehody ujel.

Dne 25. srpna došlo v době okolo 10:40 hodiny na dálnici D3 v katastru obce Hosín k dopravní nehodě, při které vozidlo značky Škoda Octavia světle žluté barvy narazilo zezadu do vozidla značky VW Golf, které jelo před ním. Při dopravní nehodě vyjelo vozidlo značky Škoda Octavia vpravo mimo vozovku na rozestavěnou část dálnice, kdé narazilo do dopravního značení a poté z místa nehody ujelo. 

Další nehoda se stala dne 28. srpna v době od 07:00 hodiny do 7:30 hodiny, kdy neznámý řidič jel po ulici Fügnerova v Českých Budějovicích a u domu č.p. 11 narazil do lampy veřejného osvětlení. Ta následně vlivem nárazu spadla přes zídku oplocení tohoto domu, kterou tak poškodila. Řidič s neznámým vozidlem z místa nehody ujel. Při nehodě vznikla škoda na sloupu a na oplocení v celkové výši 17 000 korun.

Poslední nehoda se stala dne 28. srpna v době od 17:30 do 19:30 hodiny na ulici Ant. Barcala v Českých Budějovicích u domu č.p. 22. Nezjištěný řidič s dosud nezjištěným vozidlem poškodil zde zaparkované vozidlo značky Škoda Octavia bílé barvy a z místa nehody ujel. Na vozidle vznikla škoda ve výši 10 000 korun. 

Pokud máte jakékoliv informace k výše uvedeným dopravním nehodám, kontaktujte policisty na telefonním čísle 974 226 588 nebo přímo na linku 158. Za pomoc předem děkujeme.

por. Ing. Štěpánka Schwarzová, krpc.pio@pcr.cz

2. září 2019

vytisknout  e-mailem