Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výzva svědkům dopravních nehod

České Budějovice - Ozvěte se policistům na linku 158. 

Policisté z Dopravního inspektorátu v Českých Budějovicích žádají svědky několika dopravních nehod, které se staly na území našeho kraje, aby policisty kontaktovali a pomohli tak objasnit jejich průběh.

Dne 12. dubna v době od 15:30 hodiny do 17. dubna 06:30 hodiny na ulici Strádova před domem č.p. 888 v Českých Budějovicích nezjištěný řidič s dosud nezjištěným vozidlem poškodil zde zaparkovaý vůz značky Suzuki a způsobil tak škodu ve výši 5 000 korun. Pachatel z místa nehody ujel, aniž by věc oznámil na policii. Není vyloučeno, že viník jel vozidlem modré barvy.

Ve druhém případě pátrají policisté po totožnosti řidiče, který dne 17. dubna v 18:35 hodin řídil vozidlo značky Škoda Roomster nedaleko obce Velešín. Na čtyřramenné křižovatce silnice I/3 a silnice III/15710 v úseku 128,493 kilometru mezi obcemi Netřebice a Krasejovka se střetl osobní automobil značky Mazda s vozem značky Škoda Roomster. Řidička v Mazdě jela ve směru od Netřebic na Krasejovku a na výše zmíněné křižovatce odbočovala vlevo. Přitom nedala přednost protijedoucímu vozidlu značky Škoda Roomster tmavě modré barvy. 

Dne 18. dubna došlo na křižovatce silnice I/20 a místní komunikace na ulici Krčínova u autobazaru AAA auto k dopravní nehodě se smrtelným zraněním. Střetl se zde nákladní automobil a osobní vůz. V osobním vozidle zemřel muž. Policisté žádají případné svědky, kteří by svojí výpovědí mohli upřesnit a doplnit souvislosti této tragické dopravní nehody, aby volali na číslo 974 226 585.

Policisté žádají každého, kdo by mohl k výše popsaným nehodám poskytnout jakékoliv informace nebo má například záznam z palubní kamery z doby dopravní nehody, aby kontaktoval policii na čísle 974 226 588 nebo přímo na lince 158.

por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz

25. dubna 2019

vytisknout  e-mailem