Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Výzva svědkům vážné dopravní nehody

JABLONEC NAD NISOU - Včera odpoledne se v prostoru křižovatky ulic Pražská a Krkonošská stala vážná dopravní nehoda, při které byl težce zraněn motocyklista. 

Včera odpoledne patnáct minut po šestnácté hodině se v Jablonci nad Nisou v prostoru křižovatky ulic Pražská a Krkonošská stala vážná dopravní nehoda. Řidič s vozidlem VW Passat do této křižovatky vjížděl z vedlejší silnice ulice Krkonošská na hlavní ulici Pražská a odbočoval zde vlevo ve směru na Kokonín. V tomto okamžiku jel po hlavní silnici ulice Pražská ve směru od centra města řidič s motocyklem Yamaha. Řidič osobního vozu v této situaci pravděpodobně nedal motocyklistovi přednost a v době, kdy již byl s vozidlem v pravém jízdním pruhu, motocyklista nestačil zareagovat a do levé zadní části vozidla narazil. Po tomto střetu motocyklista upadl s motocyklem na vozovku a smýkal se až na levou stranu silnice. Navíc smýkající se motocykl na levém chodníku ještě srazil chodkyni, která místem procházela ve směru od centra města, a také poškodil svislou dopravní značku.
 
Při dopravní nehodě motocyklista utrpěl těžké zranění, se kterým byl z místa události letecky transportován do liberecké nemocnice. Zranění také utrpěla uvedená chodkyně. Charakter jejího zranění a doba léčení je předmětem šetření. Alkohol u řidiče vozidla a zraněné chodkyně byl vyloučen provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky. Ke zjištění případného alkoholu u motocyklisty byl nařízen odběr jeho krve v nemocnici. Předběžná výše způsobené škody činí částku 160.000,- Kč. Celou věc si na místě od dopravních policistů převzala k dalšímu šetření komisařka Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou a ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Všechny okolnosti a příčiny dopravní nehody jsou předmětem probíhajícího šetření.
 
Jablonečtí kriminalisté žádají případné svědky celé události, aby se s jakýmikoliv informacemi souvisejícími s uvedenou vážnou dopravní nehodou přihlásili na tel. 974 474 451 nebo na bezplatné lince 158. Občané mohou policisty kontaktovat také písemně prostřednictvím e-mailu  jn.skpv.podatelna@pcr.cz .
 
 
22. 7. 2015
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 
 
Odkazy do noveho okna

DN MOTO 1

DN MOTO 1 

Detailní náhled

DN MOTO 2

DN MOTO 2 

Detailní náhled

DN MOTO 3

DN MOTO 3 

Detailní náhled

DN MOTO 4

DN MOTO 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem