Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Výzva veřejnosti

Od čtvrtka dne 5. února vyšetřují policisté z policejního obvodu Praha IV okolnosti případu týkajícího se trestného činu ublížení na zdraví. Obětí se stala teprve čtrnáctiletá dívka.  

Ta cestovala kolem půl jedenácté dopoledne tramvajovou linkou číslo 17 jedoucí ze zastávky Veletržní ve směru od Palackého náměstí v Praze 2 do Podolí v Praze 4. Za ní seděl muž, který jí během jízdy několikrát sáhl do vlasů. Kolem půl jedenácté oba vystoupili v zastávce Podolská vodárna. Dívka se měla dále pohybovat po chodníku směrem k ulici Vodárenská, kde pravděpodobně došlo k jejímu zranění. Dotyčná je v současné době hospitalizována v nemocnici.
 
Případ nyní vyšetřují policisté z policejního obvodu Praha IV jako podezření z trestného činu úmyslné ublížení na zdraví, za které případnému pachateli hrozí trest odnětí svobody až na 2 roky. V této souvislosti se obracejí na všechny případné svědky, kteří by mohli poskytnou jakékoliv informace týkající se případu. O pomoc při odhalení neznámého pachatele žádají především občany, kteří ve čtvrtek dne 5. února kolem půl jedenácté dopoledne cestovali tramvají č. 17, popřípadě se pohybovali v okolí tramvajové zastávky či v blízkosti ulice Vodárenská a mohli si tak povšimnout podezřelého muže a zmíněné dívky, aby se přihlásili. Jedná se o muže světlé pleti, ze kterého byl dle sdělení poškozené cítit alkohol. Dívka má dlouhé blond vlasy. V inkriminované době měla na sobě strakatou zimní bundu, světle modré džíny a kolem krku měla ovázaný šátek, tzv. palestinu. Telefonovat mohou policistům na tel. číslo: 974 854 750, případně na známou linku tísňového volání 158.
 
V souvislosti s tímto případem policisté apelují zejména na rodiče dětí, aby je soustavně upozorňovali na případná nebezpečí v souvislosti s cestováním městskými hromadnými prostředky a seznámili je s pravidly bezpečného chování na ulici a také měli maximální přehled o jejich pohybu během celého dne.

vytisknout  e-mailem