Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výzvy svědkům dopravních nehod

České Budějovice - Žádáme o pomoc při objasnění dopravních nehod  

Českobudějovičtí dopravní policisté ze Skupiny dopravních nehod žádají případné svědky níže uvedených nehod, aby nás kontaktovali na Územním odboru České Budějovice, Dopravní inspektorát, Skupina dopravních nehod, Plavská 2, telefon 974 226 588 nebo přímo na linku 158.

Dne 14. října 2016 v době kolem 7:50 hod., na křižovatce silnic I/39 a II/1591 u Kosova (křižovatka blíže k rybníku Štilec) neznámý pachatel, při vyjíždění z obce Kosov, nedal přednost dvěma vozidlům jedoucím po silnici I/39 ve směru od Českého Krumlova na České Budějovice. Řidiči vozidel Citroen Berlingo a Ford Focus se snažili bržděním a vjetím do protisměru zabránit střetu s vyjíždějícím vozidlem, avšak při tomto manévru došlo k jejich vzájemné kolizi. Ke střetu s neznámým pachatelem nedošlo a tento poté od nehody odjel směrem na České Budějovice. Dle dosavadního šetření by se mělo jednat o ženu v osobním vozidle tmavé barvy, pravděpodobně značky Ford či Peugeot. Neznámá žena měla zrzavé vlasy a ve vozidle převážela psa plemene Německý ovčák. Tímto žádáme ženu, která v uvedenou dobu vyjížděla z obce Kosov a dostala se do uvedené situace, aby se přihlásila policistům na uvedená telefonní čísla. Každý kdo by mohl k uvedené dopravní nehodě podat relevantní informace, nechť se přihlásí policistům. Případ vyšetřuje prap. David Svinka tel. 974 226 598.

Druhá dopravní nehoda se stala 24. října 2016 v době od 06:00 hodin do 15:00 hodin v ulici Chelčického, u domu číslo 19, v Českých Budějovicích, kde dosud nezjištěný řidič s dosud neustanoveným vozidlem poškodil zde zaparkované šedé vozidlo tovární značky Škoda Octavia. Po dopravní nehodě řidič neznámého vozidla z místa odjel, aniž by věc oznámil.  Případ vyšetřuje prap. David Svinka tel. 974 226 598.

Děkujeme.

por. Bc. Lenka Kozoňová    ck.pis@pcr.cz 

3. listopadu 2016

vytisknout  e-mailem