Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vzal mu peníze a mobilní telefon

CHEBSKO – Mladík mu ze strachu vše vydal. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvacetiletého muže z menší obce na Chebsku, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a zločinu vydírání.
 
Devatenáctiletý mladík měl ve středu 3. června letošního roku přijet v odpoledních hodinách osobním automobilem na domluvené místo v Aši. Tam si měl k němu přisednout obviněný muž, se kterým debatoval. Po chvíli po něm měl chtít obviněný finanční prostředky. Následně mu měl začít vyhrožovat fyzickým napadením v případě, že mu peníze neposkytne. Mladík mu měl ze strachu dát peníze, které měl u sebe. Poté mu měl začít prohledávat osobní věci ve vozidle a nakonec mu vzít mobilní telefon.
 
Po několika minutách měl mladíkovi nařídit, aby ho odvezl do centra města. Ten tak ze strachu učinil a obviněného muže odvezl na požadovaného místo. Ten když vystupoval z vozidla, tak měl mladíkovi opět vyhrožovat fyzickým napadením v případě, že o tom někomu řekne. Tímto jednáním mu měl způsobit škodu téměř 6 tisíc korun.
 
Po oznámení se policisté začali případem okamžitě zabývat. Po necelých třech dnech dvacetiletého muže zadrželi.
 
Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.
 
V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Jakub Kopřiva
8.6.2020

vytisknout  e-mailem