Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vzala stopaře a nenašla kabelku

DĚČÍN - Každý dobrý skutek bývá po zásluze potrestán. 

DĚČÍN - Dobrý skutek se ženě nevyplatil. V úterý dvaadvacátého července v podvečer  nabrala do auta neznámého stopaře, který požadoval odvoz na Olešku. Když dorazili na rozcestí u hájovny v Huntířově, stopař vystoupil. Ochotná řidička v cestě pokračovala až do nedalekého obchodu, kde zastavila pro nákup. Ten už neudělala, protože zjistila, že jí schází kabelka s osobními věcmi, doklady a finanční hotovostí. Z místa události přivolala děčínské policisty, kteří úterní nepříjemnost šetří s ohledem na přečin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Může se stát, že obyvatelé tamních končin naleznou kabelku odhozenou v houští či v odpadkovém koši. V takovém případě, neváhejte a nález kabelky ohlašte na nejbližší obecní úřad či policejní útvar. Doklady byly zneplatněny a telefon byl zablokován. Dobrý skutek vyšel ženu na částku přesahující čtyři tisíce českých korun.
 
Kola navrácena
 
ČESKÁ KAMENICE - Českokameničtí policisté sdělili dvaadvacátého července letošního roku podezření jednatřicetiletému muži podezření z přečinů krádeže, kterých se měl dopustit v červnu letošního roku na Českokamenicku. Jeho pozornost si získala dvě jízdní kola, uskladněná ve volně přístupném sklepě paneláku v Děčínské ulici. Majitelé kol vyčíslili škodu na šestnáct tisíc českých korun.  Smělému návštěvníkovi tamního sklepa hrozí za uvedený prohřešek až dvouleté vězení. Ke svým prohřeškům se doznal. Dětské kolo vrátil sám od sebe. Kolo pro dospělé odevzdal místním policistům, a tak se majitelé jízdních kol se svým majetkem opět setkali.
 
Prodával psaníčka
 
KRÁSNÁ LÍPA – Rumburští kriminalisté pracovali v uplynulých měsících na případu distribuce omamných a psychotropních látek v Krásné Lípě. K neschválenému způsobu výdělku zahájili  trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže z Krásnolipska, který měl prodávat pervitin různým zájemcům. Muž si začátkem letošního června vyslechl ústy policejní vyšetřovatelky sdělení obvinění pro trestný čin Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což mu hrozí trest odnětím svobody od jednoho do pěti let. Strážci zákona na případu pracují i nadále, a tak včerejšího dne rozšířili trestní stíhání místního obchodníka pro další skutky.
 
Bez peněženky
 
ČESKÁ KAMENICE – Vozidlo zaparkované v Lužické ulici na Čekokamenicku přilákalo zřejmě neznámého lapku, jenž si z otevřeného vozidla odnesl peněženku s platební kartou, doklady a mobilní telefon. Oznamovatel policistům uvedl, že se mu věci z auta ztratily během několika desítek minut  v úterý dvaadvacátého července v podvečer. Odemčené vozidlo parkovalo před domem v boční slepé uličce. Nepříjemná zkušenost připravila pro muže škodu pět tisíc českých korun. Případem možné krádeže se zabývají českokameničtí strážci zákona.
 
Děčín, 23. července 2014 
 
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem