Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vzali s sebou lyže, běžky i snowboard ...

DĚČÍN - Poškození přišli nejen o zimní výbavu, ale i zaparkované vozy a nakoupené potraviny 

Sáhl na cizí nákup
 
ŠLUKNOV – Zpovídá se ze skutku, kterého se dopustil uprostřed letošního ledna v obchodě na Šluknovsku. Tamní zákaznice si uvnitř krámu odložila tašky s nákupem, netušíc, že se stanou vábítkem pro sedmadvacetiletého lapku, který se jich ujme a pokusí se s nimi odkráčet. Potraviny v hodnotě šesti set korun teď přitěžují mladému muži v jeho cestě za svobodou. Lednovou krádeží se zabývají strážci zákona ze zdejšího obvodního oddělení.
 
Společný jmenovatel ?
 
DĚČÍN - Během druhého únorového víkendu letošního roku došlo na území města Děčína ke dvěma krádežím zaparkovaných vozidel zn. Škoda Octavia. Oba vozy zmizely ze svých zaparkovaných míst  během noci z pátku na sobotu devátého února 2012. Majitelka černé Octavie, která zmizela z Hálkovy  ulice, vyčíslila škodu na čtyři sta tisíc korun českých. Druhá, v barvě černé metalízy, v době odcizení parkující v ulici Vokolkova, byla poškozenou společností ohodnocena na částku  405.650,- Kč. Po obou dopravních prostředcích bylo vyhlášeno pátrání a na jejich nalezení pracují nejen policisté z děčínského obvodního oddělení, ale také zdejší kriminalisté.
 
Olízly je plameny
 
VARNSDORF - V neděli večer desátého února letošního roku zahořel v Pražské ulici na Varnsdorfsku plastový kontejner, určený k odkládání směsného odpadu. Vlivem dosud neujasněných okolností zahořel nejen on, ale i dvě sousedící nádoby, uskladněné v přístřešku nedaleko panelového domu. Policisté varnsdorfského oddělení v těchto dnech sbírají veškeré informace, jež mohou napomoci k objasnění časné ranní události, ke které byli přizváni i místní hasiči, jež zajistili bezpečnost na místě činu. Událost je vedena na zdejším policejním oddělení jako přestupek proti veřejnému pořádku.  
 
Zklamání u sjezdovky
 
VARSNDORF - Na návštěvníky jiřetínského lyžařského areálu čekalo v pátek odpoledne nemilé překvapení. Majitelé lyžařské výstroje v hodnotě dvanácti a půl tisíce korun českých přišli osmého února letošního roku během odpoledne o svou výbavu poté, co si ji odložili do svého vozidla, parkujícího nedaleko areálu. Jak se odcizené věci dostaly z uzamčeného vozidla, je nyní jednou z klíčových otázek pro varnsdorfské policisty, kteří pátrají nejen po odcizených věcech, ale i dalších okolnostech případu možné krádeže.
 
Zmizely mu běžky
 
DĚČÍN – Děčínský majitel běžkařské výbavy v hodnotě čtyř tisíc korun se obrátil v neděli odpoledne desátého února 2013 na podmokelské policisty. Po návštěvě sklepních prostor v místě svého bydliště zjistil, že mu kdosi pronikl do jeho kóje, odkud mu odnesl uložené tři páry běžeckých lyží včetně běžeckých holí.  Událost ze Slezské ulice na Děčínsku prošetřují policisté z obvodního oddělení policie v Podmoklech. Pokud se strážcům zákona podaří odhalit nejen okolnosti vedoucí k osobě pachatele, ale i dopadnout viníka, může zaznít před soudem i uložení trestu odnětím svobody v délce až na dvě léta.
 
Děčín, 11. února 2013
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
Tel.: 974 432 207, 724 156 293
E-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem