Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Vzniklo nové partnerství

Plzeň - policisté z oblastního ředitelství Služby cizinecké policie Plzeň navštívili děti v dětském domově v Trnové. 

       V tomto týdnu navštívili policisté z cizinecké policie v Plzni děti v dětském domově v Trnové. Policisté s sebou přivezli štěňata, ale i dospělé služební psy, kteří jsou např. specialisty na vyhledávání omamných a psychotropních látek, lidí nebo výbušnin. Ti, spolu se svými pány,na zasněžené zahradě dětského domova, dětem předvedli poslušnost, aport, ale i to, jak dokáží zadržet nebezpečného pachatele. Poté převzala ředitelka dětského domova Mgr. Helena Tichá finanční obnos ve výši 6.300,- Kč od zaměstnanců a policistů oblastního ředitelství Služby cizinecké policie Plzeň a následovalo předání dárků pro děti. Děti z dětského domova dostaly dárek, na kterém vždy bylo napsané jméno kluka nebo dívky, které patřil. Dárečky nepředávali cizinečtí policisté, ale jejich děti. Po rozbalení všech překvapení se každé dítě vyfotilo s policistou a jeho čtyřnohým pomocníkem a všem zůstala příjemná památka.
       U příležitosti letošních vánočních svátků se vedení oblastního ředitelství Služby cizinecké policie Plzeň rozhodlo pro bližší a trvalejší spolupráci s dětským domovem Trnová, v kterém jsou umístěny děti ve věku 1 – 6 let. Ředitel oblastního ředitelství Služby cizinecké policie Plzeň plk. Ing. Martin Kemr na počátku listopadu oslovil policisty a občanské zaměstnance celého oblastního ředitelství a požádal je o spolupráci na tomto dobročinném projektu. Desítky zaměstnanců a policistů cizinecké policie se sbírky účastnilo a přineslo pro děti hračky, knížky nebo finanční pomoc.
       Všechny děti v dětském domově mají své rodiče, ale ti se o ně neumějí, nechtějí a nebo nedokáží postarat. Policisté, policistky, zaměstnanci a zaměstnankyně oblastního ředitelství Služby cizinecké policie Plzeň se proto rozhodli zpříjemnit dětem jejich ztíženou cestu životem a pomoci jim lépe se zapojit do normálního života např. tím, že za nimi přijedou častěji, stráví s nimi příjemné chvíle a zpestří tak jejich běžný život.
 
 
                                                                                                                                                por. Mgr. Pavla Lohrová

vytisknout  e-mailem