Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vzpomínková akce

Ms kraj: Pietní položení kytice. Prapor a stuha pro sdružení Veterán Policie ČR. 

prapor 1.JPGDnes dopoledne proběhla v sadu J. A. Komenského v Moravské Ostravě vzpomínková akce u příležitosti 69. výročí osvobození města Ostravy a konce 2. světové války, kterou pořádalo statutární město Ostrava a Krajské vojenské velitelství prapor.JPGOstrava.
 
Součástí slavnostní aktu k uctění hrdinů padlých při osvobozování Ostravy bylo pietní položení kytic a věnců k památníku a předání praporu občanskému sdružení Veterán Policie ČR a stuhy na prapor.
 
Prapor předal zástupci občanského sdružení Veterán Policie ČR ředitel Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje plk. Mgr. Tomáš Kužel. Prapor dekoroval stuhou hejtmana Moravskoslezského kraje jeho 1. náměstek JUDr. Josef Babka. K předání došlo u památníku Rudé armády, který je národní kulturní památkou. Je v něm uloženo 668 uren s popelem sovětských vojáků a českých občanů, kteří padli při osvobozování Ostravy v roce 1945. 
 
stuha.JPGPrapor byl pořízen pro prezentaci veteránů v rámci našeho kraje, kdy v současné době čítá krajská organizace přes 700 členů. Sdružení, jehož členy jsou bývalí policisté či příslušníci jiných bezpečnostních složek státu, směřuje primárně k udržování vztahů a kontaktů mezi bývalými a současnými příslušníky Policie ČR. K praporu je možné dodat, že občanské sdružení Veteránkladeni kytice.JPG Policie ČR Praha reprezentuje republikový prapor, ze kterého se odvíjí rubová strana moravskoslezského praporu. Líc praporu pak tvoří znak Moravskoslezského kraje, kdy Krajský úřad vyslovil s užitím znaku souhlas a podpořil tak jeho vznik.
 
Součástí slavnostního dopoledne k uctění hrdinů padlých při osvobozování Ostravy bylo rovněž pietní položení věnců a kytic, přičemž za Policii ČR položil k památníku kytici ředitel Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje plk. Mgr. Tomáš Kužel.
 
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
30. 4. 2014
 

vytisknout  e-mailem