Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vztáhnout ruku na strážníky se nevyplácí

ZLÍNSKO: Cizinec může strávit až čtyři roky za mřížemi.  

Komisařka kriminální policie ve Zlíně sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví pětatřicetiletému muži, cizímu státnímu příslušníkovi, nyní žijícímu v Otrokovicích. V pátek po osmé hodině večer v Otrokovicích pod vlivem alkoholu napadl pěstmi dva strážníky městské policie. V případě odsouzení může nad svým neuváženým činem přemýšlet za zdmi věznice až čtyři roky.

Pětatřicetiletý cizinec a třicetiletý muž ze Zlína se během víkendového dne koupali ve vodní nádrži v Otrokovicích a popíjeli přitom alkohol. Před osmou hodinou večerní uslyšeli hrát hudbu z vedlejší budovy, kde zrovna probíhala diskotéka pro děti v rámci dětského tábora. Staršího muže napadlo, že se půjde podívat dovnitř a snažil se přelézt plot. Nedbal upozornění svého kamaráda ani pracovníků dětského tábora, aby to nedělal. Pracovníci tábora zavolali strážníky Městské policie Otrokovice. Ti po svém příjezdu oslovili mladšího z mužů, který byl evidentně méně opilý než jeho kamarád a stál mlčky opodál. Předpoklad potvrdily i dechové zkoušky: 2,28 a 3,16 promile alkoholu. O to nečekanější byl agresivní výpad staršího muže, který se beze slova rozběhl a bez varování vpadl mezi strážníky a udeřil je oba pěstí do tváře. Ti ho po chvíli překvapení na zemi spoutali a zavolali policisty.

Policisté uviděli po svém příjezdu polonahého muže, oblečeného pouze v plavkách, kterak spí spoutaný na zemi. Jeho kamarád, který se mezitím oblekl, stál opodál. Strážníci popsali celou situaci. Přivolaní záchranáři ošetřili oba napadené strážníky a policisté zadrželi opilého muže, s nímž v tu chvíli nebylo možné mluvit, a odvezli ho do policejní cely, kde mu následující den sdělili podezření pro dva trestné činy.

 

3. srpna 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem