Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vztahy rodičů a dětí bývají složité

ZLÍNSKO: Dva synové oloupili vlastního otce.  

Policejní komisařka oddělení kriminální policie ve Zlíně obvinila tři mladé muže ve věku dvacet tři, dvacet pět a dvacet šest let z obce na Pelhřimovsku ze zločinu loupež. Po vzájemné domluvě a telefonátech otci dvou mladších mužů fyzicky otce napadli a připravili ho o čtyři tisíce korun. Díky tomu, že vzali spravedlnost do vlastních rukou, jim hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

K činu došlo v listopadu loňského roku. Napadený, tehdy devětapadesátiletý, muž událost oznámil policistům až po uplynutí více než tří měsíců. Nechtěl svým synům přivodit nebezpečí trestního stíhání, protože mu však začali znovu vyhrožovat, svůj úmysl přehodnotil a obrátil se na policii. Kriminalisté prověřováním zjistili, že v inkriminovaný den začátkem listopadu seděli všichni tři obvinění společně se svou kamarádkou v restauraci obce na Pelhřimovsku, kde žijí, a popíjeli alkohol. Dostali spásný nápad, že pojedou za otcem dvou z nich do Zlína a donutí ho, aby jim zaplatil výživné, které jim údajně dlužil. Několikrát mu volali, poté přemluvili jedinou střízlivou kamarádku, aby je odvezla a vydali se na cestu dlouhou 220 kilometrů. Po příjezdu k restauraci v Malenovicích se uvnitř setkali se svým otcem. Zatlačili ho na toalety, fyzicky ho napadli, kopali do něj, bili ho pěstmi a chtěli po něm peníze. Starší muž, vědom si jejich přesily, jim ze strachu vydal čtyři tisíce korun, v napadání však pokračovali. Zabránila jim v tom až uklízečka z baru, která slyšela hluk z tamních toalet. Povedená čtveřice z restaurace odešla s výdělkem a odjela zpět do dvě stě dvacet kilometrů vzdáleného bydliště.

Oba mladší muži – sourozenci dosud nemají žádný záznam v rejstříku trestů, jejich starší kamarád byl před dvěma lety odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody za přečin poškozování cizí věci. Kamarádka, která řídila, se na napadení nepodílela.

 

 

  1. srpna 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem