Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vztek si vybil na cizím autě

CHOMUTOVSKO - Policisté ho brzy dopadli; Hádka mezi hosty skončila fyzickým napadením. 

Minulý týden přijali kadaňští policisté oznámení o tom, že nějaký muž před 19tou hodinou večer úmyslně poškodil osobní vozidlo zaparkované v ulici Jana Švermy. Na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila potřebné informace a vydala se pátrat po podezřelém. O hodinu později policisté zadrželi v okolí muže, který odpovídal popisu svědků a k jednání se přiznal. Vozidlo značky Škoda měl dotyčný poškodit údajně ze vzteku, a to silným úderem sportovní taškou, ve které měl různé věci. Tím mělo dojít k promáčknutí kapoty. Škoda byla vyčíslena na bezmála 28 tisíc korun.

Osmadvacetiletý muž z Chomutovska kvůli poškození vozidla nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci.

Hádka mezi hosty skončila fyzickým napadením

Fyzickým napadením skončila koncem května hádka mezi hosty zahradní restaurace v Chomutově. Dvaačtyřicetiletý muž před dalšími přítomnými po slovním konfliktu udeřil jiného hosta rukou přes hlavu. Pak po něm měl ještě hodit popelník, kterému se však napadený stačil víceméně vyhnout, takže ho téměř nezasáhl. Útočník však měl v napadání o chvilku později pokračovat dál. Tentokrát si vzal na pomoc židli, s kterou měl na protivníka napřahovat. Než přítomní hosté agresora z hospody definitivně vyvedli, stačil ještě napadeného udeřit hlavou do nosu. 

Policisté zjistili, že dotyčný se již v minulosti dopustil trestného činu výtržnictví, za jehož spáchání mu soud uložil podmíněný trest odnětí svobody se zkušební dobou až do května příštího roku. Teď je tedy znovu podezřelý z trestného činu výtržnictví, kvůli jeho opakování mu nyní v případě odsouzení hrozí až tři roky za mřížemi.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 15. června 2022

vytisknout  e-mailem