Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Absolvovali speciální kurzy

Policisté dopravní služby zařazení do mototeamu absolvovali v květnových, červnových a červencových termínech speciální kurzy bezpečné jízdy. Část policistů se zamířila školit na brněnský Automotodrom a část na Polygon v Mostě. Oba typy kurzů měly jediný cíl. Umožnit policistům, kteří plní v silničním provozu náročné úkoly na služebních motocyklech, zdokonalení jejich schopností a dovedností v teoretické i praktické rovině.  

Na brněnský okruh zamířilo celkem 166 českých dopravních policistů. Společnost jim dělali kolegové z vojenské a slovenské policie. Po absolvování teoretického proškolení řešili policejní motocyklisté na výcvikové ploše modelové krizové situace. Následoval praktický výcvik na závodní dráze, kde si policisté mohli vyzkoušet ovládání strojů ve vyšších rychlostech, volbu správné stopy nebo jízdu v koloně. Vše pod vedením zkušených instruktorů. Kurz v areálu mosteckého polygonu, kde školení absolvovalo 24 dopraváků, měl přes stejný cíl trochu odlišný průběh. Praktický výcvik, který následoval po absolvování teoretické části kurzu, byl více zaměřen na ovládání motocyklu na různých typech povrchů a při brzdění v různých rychlostech.
 
Do mosteckého výcvikového areálu vyjeli zdokonalovat své schopnosti také členové Autoteamu, tedy policisté, kteří za volanty vozidel VW Passat R36 dohlížejí na bezpečnost našich dálnic. Celkem 96 policistů zde pod vedením instruktorů bezpečné jízdy vylepšovalo své reakce v náročných řidičských situacích. Tentokrát se jednalo zejména o policisty, kteří jsou v Autoteamu nováčky.
 
Přestože jsou do speciálních týmu působících na území jednotlivých krajů vybíráni zkušení řidiči, byly kurzy bezpečné jízdy pro všechny velkým přínosem. Obě zařízení poskytla policistům kurzy bezplatně.  
 
kpt. Mgr. Veronika Benediktová
15. 7. 2010
 

vytisknout  e-mailem