Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopravně bezpečností akce

Policisté ze speciálního oddělení dohledu dohlíželi na bezpečnost a plynulost silničního provozu. 

Během nedělního odpoledne provedli na dálnici D11 v úseku 0-35 km policisté ze Speciálního oddělení dohledu Čechy dopravně bezpečnostní akci s pracovním názvem Levoproudaři.

Cílem této akce bylo monitorování dodržování zákazu jízdy v levém jízdním pruhu, s důrazem na bezpečné využívání levého pruhu k předjíždění pomalejších vozidel a následné návraty zpět do pravého pruhu.

Výslednost akce:

Jízda v jízdních pruzích: 15

Rychlost mimo obec: 2

Telefon při řízení: 5

Dálniční známka: 6

Technický stav vozidla: 5

Zákaz jízdy nákladních vozidel: 2

Jízda bez pásů: 1

Nepředložení ŘP: 2

Nepředložení ORV: 1

Nerozsvícená světla: 2

CEPAN: 7

Připomínáme všem řidičům, že jízdu v levém pruhu využívejte pouze k předjíždění pomalejších vozidel a poté se vždy vraťte zpět do pravého pruhu. Dále zdůrazňujeme, aby řidiči nevjížděli na dálnici, pokud nejvyšší konstrukční rychlost jejich vozidla nedosahuje 80 km/h. Při vjezdu na dálnici pozorně sledujte přivaděč mimoúrovňové křižovatky, abyste předešli chybám, které mohou mít fatální následky.

Dopravní bezpečnost má pro nás jednu z nejvyšších priorit, a tato akce byla dalším důležitým krokem směrem k zajištění bezpečnosti, ale také plynulosti na našich pozemních komunikacích. Jsme rádi, že se mnoho řidičů chovalo zodpovědně a že jsme mohli společně přispět k prevenci předcházení dopravních nehod a zvýšení povědomí o bezpečném dopravním prostoru. Dopravní policisté i nadále plánují, že v podobných aktivitách budou pokračovat.

Zákaz předjíždění pro nákladní automobily (B 22a)

Značka zakazuje řidiči nákladního automobilu o nejvyšší povolené hmotnosti převyšující 3 500 kg předjíždět motorové vozidlo vlevo.Na vozovce se dvěma a více jízdními pruhy v jednom směru jízdy nesmí řidič nákladního automobilu o nejvyšší povolené hmotnosti převyšující 3 500 kg užít k jízdě jiného než pravého jízdního pruhu, není-li to nutné k objíždění..

Dopravně bezpečnostní opatření jsou uskutečňována v souvislosti se zajištěním bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

https://www.policie.cz/clanek/nezaplatite-pokuty-z-mista-dopravni-kontroly-uz-nemusite-odjet.aspx

kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR
28. listopadu 2023

vytisknout  e-mailem