Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Slavnostní přísaha nových policistů

V rámci oslav 25. výročí Policie České republiky složí ve čtvrtek 16. června v 10:00 hodin 300 policistů na Hradčanském náměstí v Praze slavnostně služební slib.  

Ojedinělého slavnostního aktu se kromě policejních nováčků zúčastní i několik desítek vzácných hostů z řad ústavních činitelů, vrcholných představitelů bezpečnostních sborů a veřejného života.

Součástí slavnostní přísahy bude také udělení stuh právě u příležitosti 25. výročí Policie České republiky na 34 praporů jednotlivých policejních útvarů, které bude dekorovat policejní prezident, genmjr. Tomáš Tuhý.

V novodobé historii Policie České republiky se akce obdobného rozsahu neuskutečnila. Proto  na čtvrteční dopoledne srdečně zveme širokou veřejnost.

Samotná příprava slavnostního aktu začne již ve středu večer od 18:00 do 22:00 hodin, kdy bude na Hradčanském náměstí probíhat generální zkouška. Během zkoušky i samotné přísahy bude pro dopravu uzavřen prostor Hradčanského náměstí. Ve čtvrtek 16. června se dopravní uzavírka dotkne občanů v době od 07:00 – 12:00 hodin.  

Policejní nováčci nastoupí na základní útvary Policie ČR v rámci celé České republiky a po dokončení základní odborné přípravy přispějí k bezpečnosti všech občanů a potírání trestné činnosti.

14. června 2016
por. David Schön
tiskový mluvčí – Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem