Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

XI. krajské přebory služební kynologie Trpišov 2023

KRAJ – Putovní pohár míří do Chrudimi. 

Krajské ředitelství policie Pardubického kraje pořádalo na účelovém zařízení Trpišov ve dnech 17. – 21. 4. 2023 přebory ve služební kynologii s mezinárodní účastí polských, německých a slovenských kolegů. Za Pardubický kraj soutěžilo celkem 17 policistů, z Polska závodili 2 kolegové, z Německa 4 policisté a 2 kolegové ze Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

Závody byly rozděleny na soutěž jednotlivců a soutěž družstev v kategorii všestranný pes a  v disciplínách pachové práce, obranné práce a ovladatelnost služebního psa. Celkem se závodníci utkali v deseti disciplínách.

Mezi prvními úkoly bylo prověření služebního psa v ovladatelnosti a obratnosti, obrana psovoda a zamezení vstupu do střeženého prostoru. V dalších dnech na soutěžící čekalo například zadržení osoby v objektu nebo vyhledání výstřelných nábojnic.

Modelové situace byly nastaveny tak, jak by se s nimi setkali policisté v reálném zákroku. Na všechny tyto nečekané situace musí být služební pes se svým pánem připraven. Prověřila se tedy i sehrannost psovoda a jeho čtyřnohého parťáka.

Čtvrteční odpoledne patřilo slavnostnímu vyhlášení výsledků, kterého se zúčastnil plk. Miloslav Houdek, náměstek ředitele pro vnější službu, který závodníky podpořil slovy: „ Pro mě osobně je dnešní den významný v tom, že vidím jakou práci odvádí služební kynologie pro policii a myslím si, že tyto přebory nejsou ukázkou vašeho klání, ale ukázkou toho, kolik volného času a práce svému psovi dáváte. A já vám za váš přístup moc děkuji.“ Dále plk. Jan Záhorský, vedoucí odboru služby pořádkové policie a mjr. Jaromír Bláha, vedoucí oddělení služební kynologie, který po celou dobu přeborů na vše dohlížel, řídil a organizoval. 

Zúčastnilo se i mnoho významných hostů, kterými byli npor. Zdeno Koreň, vedoucí odboru služební kynologie a hipologie Policie Slovenské republiky, podinspektor Mariusz Bilinski, z Krajského ředitelství policie Polské republiky ve Wroclavi, pplk. Barbara Weberová, styčný důstojník Policie České republiky pro Německo, plk. Petr Kozák, vedoucí Odboru služební kynologie a hipologie Policejního prezidia České republiky, pplk. Tomáš Šimek, z Odboru kynologie a hipologie Policejního prezidia České republiky.

A jak vše nakonec dopadlo a kdo zvítězil?

V kategorii OVLADATELNOST: nprap. Jan Kulda
V kategorii PACHOVÉ PRÁCE: ppor. Vladimír Příhoda
V kategorii OBRANNÉ PRÁCE: nprap. Jan Kulda

Nejlepším družstvem Krajského ředitelství policie Pardubického kraje se stalo družstvo ve složení pprap. Leoš Pondělíček a pprap. Martin Vojíř.

V kategorii ZAHRANIČNÍ DRUŽSTVO se umístili:
na 3. místě: Kathrin Augustat, Ute Schicktanz z Německa
na 2. místě : Mateusz Jankowski, Pavel Kaczmarek z Polska
na 1. místě:  Falk Grose, Mária Makowiak z Německa

V kategorii ZAHRANIČNÍ ÚČASTNÍK zvítězil Falk Grosse.

V kategorii JEDNOTLIVEC Krajského ředitelství policie Pardubického kraje:
3. místo pprap. Jan Dřevikovský
2. místo nprap. Richard Novák
1. místo pprap. David Půlpán.

ABSOLUTNÍM VÍTĚZEM letošních krajských kynologických přeborů se stal pprap. David Půlpán.  

Všem vítězům, ale i účastníkům přeborů služební kynologie přejeme mnoho dalších úspěchů v soutěžích a především při policejní službě.

21. dubna 2023
por. Renata Štěpánková
preventista

Odkazy do noveho okna

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem