Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Z areálu statku ve Václavicích zmizely dva přepravníky pro koně

LIBERECKO - Škodu za bezmála 270 tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který v areálu statku v obci Václavice odcizil z 15. na 16. září 2018 dva přívěsy na přepravu koní. 

1
Je až neuvěřitelné, kam drzost zlodějů dokáže zajít. Příkladem toho  je případ, kterým se nyní zabývají liberečtí kriminalisté. V době z 15. na 16. září 2018 odcizil neznámý pachatel v areálu statku v obci Václavice na Hrádecku dva přívěsy na přepravu koní. V jednom případě se jednalo o přívěs značky Boeckmann P 20, barvy šedé, dvounápravový, kdy u něj chybělo pravé přední kolo. Okolo registrační značky byl na rámu žlutý nátěr. Přívěs byl vybaven tzv. sedlovnou, což je oddělený přepravní box pro různé příslušenství. Majitelka si přívěs cení na 50 tisíc korun.

2
Ve druhém případě byl odcizen přívěs značky Boeckmann PHA-P-V-305165/200 PHA, barvy šedé. Tento byl v hodnotě 160 tisíc korun. S přívěsem zmizelo i příslušenství ke koním - sedlo, třmeny, kamaše, podsedlové dečky, jezdecké boty, helma, a další v hodnotě bezmála 56 tisíc korun.

Policisté v Hrádku nad Nisou zahájili v daném případu šetření k přečinům "neoprávněné užívání cizí věci" a "krádeže" a nyní se již případem zabývají liberečtí kriminalisté. V případě, že se jim podaří zjistit, kdo má krádež na svědomí, hrozí pachateli až pětiletý trest odnětí svobody.

V tuto chvíli se obracíme s žádostí o spolupráci na veřejnost. Pokud si někdo z občanů všiml pohybu uvedených přívěsů, či ví, kde se nachezejí, ať prosím kontaktuje policisty na tel. čísle 735/788709 nebo prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158.
 

21. 9. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem