Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z aut kradl drobnosti

TEPLICE - Vzal svačinu i sáček bonbónů; Lup schovával do křoví... 

Z aut kradl drobnosti
     Nejméně sedm krádeží má „na kontě“ 32letý zloděj z Dubí. Krást začal na přelomu února a března letošního roku, kdy se v Teplicích vloupal do tří zaparkovaných aut. Žádný hodnotný lup si ale neodnesl. Z jednoho vzal svačinu a několik cigaret, z dalšího sáček bonbónů. Pak si dal na nějaký čas pokoj, ale v červnu začal opět krást. Rozšířil i své působiště, tři auta vykradl v Újezdečku, ale ani v těchto případech si ale moc nepřivydělal, odnesl si pouze cukrovinky. Největší škodu způsobil majiteli horského kola, které ukradl ze zahrady rodinného domku ve Verneřicích. Celkem způsobil lapka škodu ve výši necelých tří tisíc korun, za což ho může soudce poslat až na dva roky do vězení.
Z aut kradl drobnosti.wav 
 
Lup schovával do křoví
     Policisté obvinili ze spáchání přečinu krádeže 22letého zloděje, který minulý týden vykradl v Bílině kamion. Lapka několik minut po půlnoci roztrhnul krycí fólii zaparkované jízdní soupravy a z bedny naložené na návěsu odcizil instalatérský a stavební materiál v hodnotě 20 tisíc korun. Ukradené věci postupně odnosil do nedalekého křoví, kde si je chtěl ukrýt. Z lupu se ale dlouho netěšil, krádež mu překazili bílinští policisté, kteří muže na místě činu zadrželi. Zloději, který už několikrát stanul před soudem a v době činu byl „v podmínce“ hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
Lup schoval do křoví.wav 
 
„Šroťáci“ působí velké škody
     Policisté dopadli dva zloděje, kteří začátkem července odcizili v Teplicích litinové krycí rošty z kořenového systému stromů. Dva muži ve věku 61 a 25 let odcizili 13 roštů, které vážily přes 500 kilogramů a prodali je do sběrny druhotných surovin, kde za ně vyinkasovali dva tisíce korun. Reálná hodnota odcizených roštů je přitom daleko vyšší, byla vyčíslena na 32 tisíc. Oběma policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže, mladší lapka může strávit ve vězení až dva roky, starší několikrát trestaný zloděj může jít za mříže maximálně na tři léta.
Šroťáci působí velké škody.wav 
 
Vatu ani neodnesl
     Dvanáct balíků izolační vaty odcizil dosud neznámý pachatel z areálu v Dubí. Poté, co překonal dva metry vysoký plot, přehodil balíky ven z areálu. Odnesl si ale jen devět balení odcizené vaty, tři kusy nechal ležet za plotem, kde je znehodnotil déšť. Celkem způsobil škodu ve výši téměř 14 tisíc korun, policisté případ prošetřují jako přečin krádeže.
 
Zmizelo sedm notebooků
     Sedm notebooků si odnesl neznámý zloděj z prodejny elektrospotřebičů v Oseku. Po překonání výlohy a vstupních dveří do provozovny odcizil vystavené zboží v hodnotě 94 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci, po pachateli i odcizených noteboocích policisté pátrají.
 
Vloupání do večerky
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do večerky. Zloděj rozbil skleněnou výplň prodejny, ze které následně odcizil 50 krabiček cigaret a 4 placatice s tvrdým alkoholem. Celkovou škodu vyčíslil oznamovatel na šest tisíc korun, v případě zjištění zlodějovy totožnosti mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
Teplice, 17. 7. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem