Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Z aut mizí autorádia

LIBEREC - Případy vloupání se zabývají i kriminalisté. 

Alespoň jednou či dvakrát do týdne oznámí poškození policistům vloupání do auta. Nejinak tomu bylo i tento týden. Během 2. února měla nepříjemnou zkušenost s touto kriminalitou majitelka auta, které měla zaparkované v Buriánově ulici v Rochlici. Výtržník se vloupal do auta jenom proto, aby z něj ukradl autorádio za dva tisíce korun.
Stejný předmět zájmu přilákal zloděje k passatu zaparkovaném v Žitavské ulici v Hrádku nad Niosu. Do auta se dostal tak, že poškodil zámek dveří. Z auta pak vytrhl autorádio a s sebou si vzal ještě další věci, které uvnitř našel. Škoda se v tomto případě blíží čtrnácti tisícům korunám.

Daleko hůře ale dopadli další oznamovatelé. Ti svá zaparkovaná auta již nenašli. Nepříliš příjemnou vzpomínku na Liberec tak nebude mít německý turista, který své auto zaparkoval na centrálním parkovišti SKI Areálu Ještěd. Auto mu zmizelo během druhého únorového odpoledne, zhruba hodiny a půl, co zde bylo zaparkované. V passatu měl jeho majitel kromě satelitní navigace a notebooku také veškeré osobní věci a velké množství oblečení. Cizinci tak vznikly nemalé starosti a také škoda za více jak dvě stě tisíc korun. I když policisté ihned po oznámení události a zjištění důležitých informací vyhlásili po vozidle pátrání, přesto se ho zatím nalézt nepodařilo.

Následující den, tedy 3. února, bylo na parkovišti pod lanovou dráhou odcizeno další auto. Octavie v šedé metalíze zmizela  mezi půl jedenáctou a čtvrtou odpoledne. Jednalo se o firemní vůz, ve kterém byly věci za několik desítek tisíc korun. V tomto případě měla ale oznamovatelka štěstí. Policisté našli auto ještě téhož dne večer, odstavené na Hodkovicku. Ten, kdo si ho na cestu "půjčil", na něj nainstaloval jinou registrační značku. Auto pak po provedení nezbytných úkonů předali policisté spolumajiteli firmy, které vůz patřil, i když bez vvěcí, které byly uvnitř. Ty si pachatel odnesl a způsobil tak škodu přes devadesát tisíc korun. Škoda, kterou způsobil při krádeži na autě, bude terpve vyčíslena. Policisté se tímto případem i nadále zabývají.

V noci ze 2. na 3. února  pak ještě zmizela z parkoviště ČSAD v ulici České Mládeže bílá felicie za dvacet tisíc korun. Všemi případy se zabývají jak policisté z obvodních oddělení, tak i kriminalisté.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz
tel.: 974 461 207
4. 2. 2011

vytisknout  e-mailem