Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z aut mizí kryty kol i celé pneumatiky

MOST - Zloději odnesli kryty i pneu; Sběrači kovů obviněni; Přistižen v ukradeném autě .... 

Mezibořtí policisté odhalili pachatele, který kradl barevné kovy. Pachatel ve věku 56 let z Litvínovska již na podzim loňského roku vnikl násilím v obci Meziboří do soukromého objektu. Tam pak v podkroví odcizil hliníkové šablony sloužící jako střešní krytina. Odcizený materiál poté odvezl do jedné litvínovské sběrny. Lup již policisté nezajistili. Poškozený majitel odhadl způsobenou škodu na částku 2 500 korun. Policie muže obvinila z trestného činu krádeže vloupáním a stíhá ho na svobodě.
Na sběr kovů se vydal i další muž, kterého policie vyšetřuje. Třicetiletý Mostečan z parkoviště v Mostě odcizil kanálovou mříž z litiny. S lupem pak zamířil do sběrny. Na místo se vrátil a z betonové skruže odstranil kovový rám. Krádežemi způsobil škodu za sedm tisíc korun. Muž se krádeže dopustil i přesto, že byl již za trestnou činnost odsouzen. Policisté mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Hodily se mu kryty i benzin
Podezření z trestného činu krádeže ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté mosteckého obvodního oddělení 40 letému muži z Mostu. Ten měl v Mostě ze zaparkovaného vozidla tovární značky Škoda odcizit čtyři kusy ozdobných krytů kol za 2 500 korun. Z jiného vozidla měl odcizit pohonné hmoty v hodnotě 200 korun
.

Chtěli se údajně jen svézt
Dva muži ve věku 18 a25 let oba z Mostu v jedné obci na Mostecku vnikli do cizího vozidla. Dvojice si vyhlédla automobil tovární značky WV Golf. Nasedli do něj, roztlačili ho a vyjeli za obec. Tam byli kontrolováni policejní hlídkou. Následným šetřením policie bylo zjištěno, že vozidlo koncem ledna odcizil neznámý pachatel v Bílině. Mostečtí policisté dvojici sdělili podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci a řidiči navíc ještě i podezření z řízení motorového vozidle bez řidičského oprávnění. Odcizené vozidlo bylo zajištěno a vráceno zpět poškozenému majiteli.

Očesal vozidlo
V policejní cele skončil tento týden 32 letý muž z Litvínova. Toho policisté služby kriminální policie a vyšetřování obvinil z trestného činu krádeže. Muž měl v Litvínově na parkovišti odcizit z odstaveného vozidla značky Škoda čtyři kompletní pneumatiky. Krátce po krádeže byl zadržen i s lupem, který měl uložený v osobním vozidle svého známého. Kola v hodnotě čtyř tisíc korun byla policií zajištěna a vrácena zpět původnímu majiteli. Policejní komisař podal návrh na uvalení vazby, kde nakonec stíhaný pachatel včera skončil.

Z Mostu do Chomutova v ukradeném autě
Devatenáctiletý mladík z Chomutovska odcizil v Mostě na parkovišti v centru města osobní automobil tovární značky Opel Kadett. Do vozidla nasedl a násilím vůz nastartoval. Poté odjel směrem na Chomutov. V obci Údlice vozidlo odstavil. Tam odcizený Opel objevili policisté. Nedaleko vozidla pak i podezřelého. Poškozený majitel utrpěl škodu ve výši 2 500 korun, protože mu někdo z vozidla odcizil dětskou autosedačku a poškodil obě přední pneumatiky. Policisté pachatele obvinili z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci a stíhají ho na svobodě.

Mezi rybáře zavítal zloděj
Rybářskou baštu u rybníků navštívil neznámý poberta. Do objektu rybářů v obci Lužice na Mostecku zloděj vnikl násilím. Uvnitř objektu pak odcizil kovové zahradní kolečko a navíc poškodil kryt světlíku, okno a vrata. Poškozenému majiteli tak pachatel zanechal škodu ve výši čtyř tisíc korun. Případem krádeže vloupáním se zabývají obrničtí policisté.
 
Plán jim nevyšel
Trojici lapků z Mostu šetří mostecká policie ve zkráceném přípravném řízení. Podle výsledků šetření se trio nejprve domluvilo na plánu a ten pak realizovali v jednom mosteckém supermarketu. Dva z nich odcizili několik CD her, ve zkušebních kabinkách z nich odstranili obaly a třetí z pachatelů si následně v kabině lup uschoval za pas pod bundu. Prodejnu pak opustili, aniž by zaplatili. Na místě je však zadrželi pracovníci ostrahy a povedený trojlístek předali policii. Jeden z nich má již trestnou minulost. Hry za více jak 6 tisíc korun byly zajištěny a vráceny zpět. Policisté všem třem sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

vytisknout  e-mailem