Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Z auta ukradl navigaci a notebook

VSETÍNSKO: Nenechávejte cenné věci ve vozidlech!  

Neznámý pachatel se vloupal ve středu 21. července 2010 v době od 02:00 hod. do 09.30 hod. v obci Dolní Bečva do zaparkovaného osobního automobilu. Do vozidla tovární značky Škoda se dostal levými předními dveřmi, které nejspíš nějakým nástrojem vyháčkoval. Z auta ukradl GPS navigaci a notebook, který ležel na zadním sedadle. Majitelů způsobil celkovou škodu za sedmnáct tisíc čtyři sta korun. Policisté z rožnovského obvodního oddělení začali okamžitě po pachateli pátrat. Tomu za trestný čin krádež hrozí až dva roky vězení.
 
Opět varujeme řidiče a zdůrazňujeme! Auto není trezor!
Nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, doklady od vozidla či jiné doklady, oblečení atd. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele nalákat.
Před odchodem od vozidla zkontrolujte uzavření všech oken, včetně střešního, motorového a zavazadlového prostoru a uzavření a uzamčení všech dveří vozidla.
V případě, že dojde k vloupání do vozidla či přímo k jeho odcizení, volejte Policii České republiky na linku 158 nebo zajděte na nejbližší policejní oddělení.
 
22. července 2010, nstržm. Mgr. Josef Havela

vytisknout  e-mailem