Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z auta ukradl platební kartu

LOUNY - Před blokací stačil z karty vybrat peníze; Za své zaměstnance neodváděl daně 

Před blokací stačil z karty vybrat peníze

Policisté se kolikrát nestačí divit, co všechno si lidé nechávají odložené v autech, byť opakovaně upozorňují občany, že tak nahrávají zlodějům. Mimo různých cenností, kabelek, drahých věcí a podobně si lidé klidně ponechají ve vozidlech např. i bankovní kartu. Že první, co zloděj udělá -vybere prostřednictvím karty z účtu peníze dřív, než je zablokována - je nasnadě.  

Právě dva takové případy se odehrály v minulých dnech na Lounsku.  V neděli odpoledne se vloupal do osobního vozidla zn. Renault 19 na parkovišti u lounského Kauflandu dosud nezjištěný pachatel. Překonal uzamčení dveří, vnikl dovnitř a odcizil odloženou dámskou kabelku s různými doklady a několika platebními kartami. Poškozená žena středního věku z Lounska měla při vší smůle i štěstí, protože v tomto případě stačila karty zablokovat. Když se zloděj odcizené platební karty pokusil vybrat u bankomatu peníze, byla mu kvůli blokaci automatem zabavena. Způsobená škoda byla tak v tomto případě vyčíslena jen na 400 Kč.

Takové štěstí však již neměla mladá žena z vesničky poblíž Loun. Přes víkend jí do zaparkovaného automobilu před rodinným domem vnikl neznámý pachatel. Kromě svazku klíčů, nabíječky na mobilní telefon a oděvů jí odcizil i bankovní kartu s přiloženým PIN kódem. I když poškozená ihned po zjištění krádeže kartu zablokovala, bylo již pozdě. Pachatel stačil provést prostřednictvím této odcizené karty 3x výběr hotovosti, čímž poškozenou připravil o celkem 18 000 Kč. Další škoda, ve výši cca 5 000 Kč, byla způsobena poničením vozidla a krádeží ostatních věcí.

V obou případech zahájili policisté ve věci trestní řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného držení platební karty.

Za své zaměstnance neodváděl daně

Ze spáchání trestného činu neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení, na zdravotní pojištění a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti je podezřelý 50letý muž z Loun. Ten od roku 2001 neodváděl za své zaměstnance státem povinné platby, ačkoli na jejich výplatních páskách uváděl, že jim byly strženy. Tímto jednáním poškodil stát o více než 60 tisíc korun. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě.

       

 

vytisknout  e-mailem