Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z auta zmizela vrtačka spolu s palubní kamerou

JIČÍNSKO – Nenechavci hrozí až dva roky vězení. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoIlustrační fotoIlustrační fotoPolicisté obvodního oddělení v Hořicích v současné době intenzivně pracují na objasnění případu krádeže vloupáním do zaparkovaného vozidla.

K události mělo dojít v přesně neurčené době od čtvrtka 27. června do 1. července letošního roku v ulici Sladkovského v Hořicích. Neznámý poberta si zde měl vyhlédnout odstavené osobní motorové vozidlo Škoda Fabia, do kterého měl za pomoci násilí vniknout a odcizit kromě jiného putovní minci, sběratelskou edici nožů, aku vrtačku a palubní kameru. Celková škoda je předběžně stanovena na částku přesahující 5 tisíc korun.

Neznámý provinilec se tak měl dopustit přečinu krádeže, za což mu v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Policisté v souvislosti s výše uvedeným případem opětovně radí:

  • Nenechávejte ve vozidle žádné cenné věci (elektroniku, nářadí, kola apod.), peněženky, peníze, doklady. Stejně tak drahé oblečení či drahá hračka může zloděje zlákat.
  • Nenechávejte uvnitř vozu technický průkaz ani náhradní klíče od vozu. Jejich ponechání ve voze vám může jednak přidělat problémy při likvidaci pojistné události u pojišťovny, ale především pachatel, který chtěl původně "pouze" odcizit autorádio nebo jiné předměty v autě uložené, se může nakonec rozhodnout odcizit celé vozidlo. Navíc mu tak usnadňujete i další legalizaci vozidla.
  • Přemýšlejte o tom, kde své vozidlo parkujete. Tmavá zákoutí a odlehlá místa zajišťují pachateli naprosto nerušený klid pro "práci".
  • Věnujte pozornost základnímu zabezpečení svého automobilu, zvažte i "nadstandardní" zabezpečení. Jedná se o různá dodatečně montovaná elektronická či mechanická zabezpečovací zařízení nebo vyhledávací a monitorovací systémy.
  • Pokud už ve vozidle zabezpečovací zařízení máte, používejte jej.
  • Nenechávejte své vozidlo bez dozoru odemčené.
  • Nikomu nesvěřujte klíče od automobilu.

nprap. Aleš Brendl
2. července 2019; 12:15

vytisknout  e-mailem