Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z autobusu ukradla dvě zavazadla

MOSTECKO - Díky všímavosti svědka byla týž dne zadržena; Rostlinu si prý vytrhl na cizí zahradě. 

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zločinu krádeže 37letou ženu z Chomutova. Ta měla z autobusu na lince Praha – Chomutov odcizit cizí zavazadla. Díky všímavosti svědka byla nepoctivá cestující zadržena týž den o pár hodin později v Lounech. S ohledem na čas spáchání v době vyhlášeného nouzového stavu ženě za zločin hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Nekradla poprvé. V minulosti byla odsouzena k několika nepodmíněným trestům a z posledního výkonu přišla loni. O pár měsíců po návratu z vězení se tedy ocitla opět na šikmé ploše.
Obviněná jela dálkovým autobusem z Prahy do Chomutova. Vystoupila však v Mostě. Ač měla při sobě svoje zavazadlo, přesto si navíc ze zavazadlového prostoru autobusu vybrala dvě cizí tašky. Ty patřily ovšem ženám, které jely do Chomutova. A tam zjistily, že o ně během cesty přišly. V Mostě si dokonce z okna autobusu všimly neznámé ženy, která s nimi cestovala, a při chůzi balancovala pod tíhou nesených tašek. Až v Chomutově jim došlo, že ta žena vlastně nesla ty jejich. Shodou okolností žena po několika hodinách jela opačnou linkou z Mostu do Prahy. Tam ovšem díky prozřetelnosti jednoho svědka nedorazila. Na lounské zastávce na ni již čekali policisté a s nimi pak už ne autobusem cestovala na policejní oddělení. U sebe měla tašku s částí odcizených věcí, které policisté zajistili. Žena uvedla, že cestou vypila láhev tvrdého alkoholu, policisté jí na oddělení naměřili 0,35 promile alkoholu v dechu. Poškozeným ženám měla odcizit osobní věci v celkové hodnotě 12 tisíc korun.

Marihuanu si prý vytrhl na cizí zahradě
Z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy čelí obvinění 27letý muž z obce na Mostecku. Ten si měl obstarat rostlinu konopí, usušit a následně získat nejméně 53 gramů sušeného konopí s obsahem účinné látky. O marihuanu ho připravili policisté z Obrnic, kteří v domě pátrali po osobě v celostátním pátrání. Tu sice v bytě nenašli, ale na stole objevili plechovku se sušeným rostlinným materiálem. Ten s podezřením, že jde o drogu, zajistili a předali kolegům z toxi týmu. Obviněný muž uvedl, že v létě v jedné obci měl vidět rostlinu na jedné zahradě. Přelezl prý plot, rostlinu vytrhl a poté si jim měl doma usušit a užívat pro svoji potřebu. Za toto jednání ho může soud potrestat odnětím svobody na jeden rok až pět let.

nprap. Ludmila Světláková
Most 1. února 2021

,

vytisknout  e-mailem