Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z automatu chtěl ukrást mince

TEPLICKO - Peníze se mu ukrást nepodařilo; Využil chvíle nepozornosti...  

Z automatu chtěl ukrást mince
     Veřejný telefonní automat umístěný v Trnovanech chtěl vykrást zatím neznámý pachatel. Z přístroje odcizil čelní panel a následně se pokusil vypáčit dvířka mincovníku. To se mu ale nepodařilo a k penězům se nedostal, poškozením automatu i tak způsobil škodu asi dvacet tisíc korun, navíc ho vyřadil z provozu a tím i znemožnil kontaktování tísňových linek. Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže, krádeže ve stadiu pokusu a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za jehož spáchání hrozí pachateli v případě dopadení až šestiletý pobyt za mřížemi.
 
Využil chvíle nepozornosti
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který včera vykradl auto v Teplicích. Využil chvíle nepozornosti osádky vozidla, která u zásobovací rampy vykládala zboží a v nestřeženém okamžiku z neuzamčeného auta odcizil ledvinku s penězi a mobilním telefonem. Celková škoda byla vyčíslena na necelých sed tisíc korun, lapkovi hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.
 
Řídil pod vlivem alkoholu
     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 22letý muž, kterého dnes po půlnoci kontrolovali policisté z oddělení hlídkové služby za volantem osobního vozidla. Při dechové zkoušce mu naměřili přes 1,5 promile alkoholu, muži hrozí v případě odsouzení až roční vězení.
 
 
Teplice, 10. 9. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem